Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ναυάγιο Ζακύνθου / Έπεσαν βράχια από τον σεισμό - Τι έλεγε πριν λίγες μέρες ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο Ζακύνθου / Έπεσαν βράχια από τον σεισμό - Τι έλεγε πριν λίγες μέρες ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

ναυάγιο Ζάκυνθος
screenshot

Την στιγμή του σεισμού των 5,4 ρίχτερ στη θαλάσια περιοχή ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά βράχος αποκολλήθηκε στο Ναυάγιο Ζακύνθου σκορπώντας τον τρόμο στην παραλία που ήταν γεμάτη λουόμενους.

Ένας τουρίστας κατέγραψε με το κινητό του την πτώση βράχων και ανέβασε το βίντεο στο Instagram. Στο βίντεο καταγράφεται σύννεφο σκόνης να σηκώνεται πάνω από τη στάθμη της θάλασσας ενώ στο σημείο βρίσκονται δεμένα σκάφη.

Σύμφωνα με το imerazante.gr το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία αλλά και την πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή πάνω από την διάσημη παραλία υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

Στο μεταξύ λίγες μέρες πριν ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την επικινδυνότητα στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μ’ ένα σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή, με κίνδυνο να τραυματιστούν τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται από κάτω».

Συγκεκριμένα ο Γ. Παπαδόπουλος έγραφε ότι ο «τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός! Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή.  Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς. Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"» .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL