Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
13.6°C19.1°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.8°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.0°C
0 BF 87%
Ναυάγιο Ζακύνθου / «Θα καταρρεύσει με έναν σεισμό» - Η προειδοποίηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο Ζακύνθου / «Θα καταρρεύσει με έναν σεισμό» - Η προειδοποίηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ζάκυνθος
(EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

Την έντονη ανησυχία του για την επικινδυνότητα στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο εξέφρασε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο, για επιστημονικούς λόγους.

Ο επιστήμονας σε αυστηρή γλώσσα επισήμανε πως «τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!» και διατύπωσε μία σειρά από ανησυχίες του σε ανάρτησή του στο Facebook, ακόμα και για τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μ’ ένα σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή, με κίνδυνο να τραυματιστούν τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται από κάτω.

Η ανάρτηση του Γ. Παπαδόπουλου πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο «τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός! Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς. Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"» .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL