Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Καρχαρίες / Η μεγάλη σφαγή των μωρών τους (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καρχαρίες / Η μεγάλη σφαγή των μωρών τους (βίντεο)

© Kajsa Sjölander / Greenpeace

Στον βόρειο Ατλαντικό σε μια περιοχή που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται τα μωρά καρχαρίες, συντελείται μια από τις μεγαλύτερες σφαγές του άρχοντα των ωκεανών.

screenshot

Η νέα έρευνα του ισπανικού και του αγγλικού γραφείου της Greenpeace με τίτλο «Hooked on Sharks» αποκαλύπτει πώς οι αλιευτικοί στόλοι της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πιάνουν νεαρούς καρχαρίες στον βόρειο Ατλαντικό με παραγάδια, την ώρα που ο βασικός τους στόχος δεν είναι καν οι καρχαρίες αλλά ο ξιφίας

https://youtu.be/yWgeXlrlr2Y

Όμως, επειδή οι πληθυσμοί του ξιφία μειώνονται, η βιομηχανία βασίζεται όλο και περισσότερο στους καρχαρίες για να συνεχίσει να έχει κέρδος. Η υπεραλίευση με σκοπό το κέρδος αφανίζει τους πληθυσμούς των καρχαριών. Ο παγκόσμιος πληθυσμός τους έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 50 χρόνια, με μείωση περισσότερη από 70% του πληθυσμού τους.

screenshot

Η animation ταινία μικρού μήκους δόθηκε στη δημοσιότητα στις 14 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες, με μουσική του Thom Yorke από το γνωστό συγκρότημα Radiohead.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο, οι κυβερνήσεις θα συζητήσουν στον ΟΗΕ τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Συνθήκης για τους Ωκεανούς, που θα προστατεύει το 30% των ωκεανών μας ως το 2030, θα επιτρέψει τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των καρχαριών και άλλων απειλούμενων ειδών, και θα στηρίξει τις παράκτιες κοινότητες.

screenshot

Η Greenpeace, κάνει διεθνώς εκστρατεία με στόχο να συλλέξει 4 εκατομμύρια υπογραφές από πολίτες που θα απαιτούν τη δημιουργία της Παγκόσμιας Συνθήκης για τους Ωκεανούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL