Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Φιλοζωικές οργανώσεις καλούν την Κεραμέως να απαγορεύσει τις επισκέψεις σχολείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο / Φιλοζωικές οργανώσεις καλούν την Κεραμέως να απαγορεύσει τις επισκέψεις σχολείων

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Να απαγορευθούν οι επισκέψεις σχολείων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζητά με επιστολή της από το υπουργείο Παιδείας η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή την θανάτωση ενός χιμπατζή που δραπέτευσε από το κλουβί του.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της οι επισκέψεις αυτές δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς τα άγρια ζώα μέσα στα κλουβιά ζουν μια αβάσταχτη ζωή υποφέροντας από άγχος, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τον παρατεταμένο περιορισμό.

Είναι ζώα τα οποία τα εκμεταλλεύονται οικονομικά με πρόφαση τη διατήρηση και την αναπαραγωγή τους. «Το να δείχνεις στα παιδιά ζώα που έχουν κατάθλιψη και περιφέρονται νευρικά στους περιφραγμένους χώρους τους δεν αποτελεί ενημέρωση για την άγρια ζωή. Είναι σαν να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε φυλακή για να διδάξουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά», σημειώνει στην επιστολή της η ΠΦΠΟ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμα ότι το θλιβερό περιστατικό με την θανάτωση του χιμπατζή που δραπέτευσε από το κλουβί του έρχεται να προστεθεί σε σειρά δραπετεύσεων ζώων από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Όπως αναφέρεται το 2018 θανατώθηκαν δυο τζάγκουαρ, το 2022 κατέρρευσε οροφή με αποτέλεσμα να φύγουν 40 εξωτικά πουλιά ενώ στο δελφινάριο έχουν βρει τον θάνατο 6 δελφίνια και η πισίνα έχει κριθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδαφιστέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL