Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Δημοσθένης Σαρηγιάννης / Σήμα κινδύνου για Όμικρον 4 και 5 – Απαραίτητα τα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσθένης Σαρηγιάννης / Σήμα κινδύνου για Όμικρον 4 και 5 – Απαραίτητα τα μέτρα

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και 5 έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι οι παραλλαγές αυτές έχουν γρήγορη μετάδοση και είναι περισσότερο μολυσματικές και λοιμογόνες από τις προηγούμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έχει αρχίσει να μπαίνει περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία καθώς το 6ο κύμα βρίσκεται τώρα σε φάση ανάπτυξης και εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις και λίγο αργότερα και οι θάνατοι.

Εξηγώντας τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι παραλλαγές Όμικρον 4 και 5, επέστησε την προσοχή καθώς όπως είπε από άποψη φυσικής ανοσίας είμαστε σχεδόν ακάλυπτοι ενώ οι παραλλαγές αυτές, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ξεφεύγουν και από τον τριπλό εμβολιασμό.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο από υγειονομικής ασφάλειας να λάβει μέτρα η κυβέρνηση και χαρακτήρισε λάθος τη διακοπή των τεστ στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες στα αεροπλάνα και ζήτησε να γίνονται συνεχώς τεστ προκειμένου να υπάρχει σοβαρή καταγραφή και ιχνηλάτηση. 

Όσον αφορά το φθινόπωρο σε σχέση με την πορεία του 6ου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού επεσήμανε ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν εάν μπούμε στον  Σεπτέμβριο με 200-250 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL