Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Γκάζι / Επιτέθηκαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά σε μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γκάζι / Επιτέθηκαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά σε μετανάστες

facebook/keerfapage

Νέα καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών στην περιοχή κοντά στο Γκάζι έρχεται στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανάρτηση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο Facebook, τρεις μετανάστες από το Πακιστάν δέχθηκαν σήμερα επίθεση από ακροδεξιούς στην οδό Πειραιώς 107 και Ευάδνης 10.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια καταγγελία οι μετανάστες έρχονταν από το τζαμί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια, στο οποίο είχαν πάει για την προσευχή της Παρασκευής και έφυγαν από εκεί στις 14:00. Μισή ώρα αργότερα, κατέβηκαν σε στάση λεωφορείου κοντά στη Τεχνόπολη στο Γκάζι και πέρασαν στην απέναντι πλευρά της Πειραιώς κατευθυνόμενοι προς τα Πετράλωνα.

Από εκεί τους ακολούθησαν δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού με τέσσερα άτομα τα οποία φορούσαν κράνη και full face. Οι ίδιοι άρχισαν να βρίζουν τους μετανάστες και επιτέθηκαν σε έναν εκ των τριών. Του έβγαλαν το καπέλο της προσευχής και του έσκισαν την πουκαμίσα που φορούσε και τον χτύπησαν.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ ένας εκ των δραστών έφερε σιδηρογροθιά ενώ ο δεύτερος κρατούσε μαχαίρι «πεταλούδα», με διπλή κόψη. Η επίθεση έληξε με τον επικεφαλής των δραστών να λέει: «Τώρα φεύγουμε».

«Οι φασιστικές προκλήσεις και οι ρατσιστικές ισλαμοφοβικές επιθέσεις βρήκαν την συνέχεια μετά το πυροβολισμό κατά του μετανάστη Αλί Ριάζ που φόραγε τα ίδια ρούχα στην Γ' Σεπτεμβρίου στις 2 Μάη, μετά την γιορτή του τέλους του ραμαζανιού» τονίζει η μεταξύ άλλων η ΚΕΡΦΑΑ προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική πολιτική που κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία με τα pushbacks, τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα οπλίζει ξανά τα χέρια των φασιστών με μαχαίρια και σιδηρογροθιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL