Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.9°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.7°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C27.7°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 82%
Ζακ Κωστόπουλος / Συνεχίζεται η δίκη – Συγκινητική μουσική διαμαρτυρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζακ Κωστόπουλος / Συνεχίζεται η δίκη – Συγκινητική μουσική διαμαρτυρία

Ζακ Κωστόπουλος δίκη μητέρα Ανοιχτή Ορχήστρα
(avgi.gr)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, στη οδό Γλάδστωνος. 

Συγκινητική μουσική παρέμβαση έξω από το δικαστήριο έκαναν οι καλλιτεχνικές ομάδες Ανοιχτή Ορχήστρα και Οιστρογόνες, οι οποίες βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν τους ανθρώπους του 33χρονου ακτιβιστή που έχουν εξαντληθεί ψυχικά αλλά και για να στρέψουν για άλλη μια φορά την προσοχή της κοινής γνώμης στη δίκη. 

https://www.youtube.com/watch?v=YMBDcp2dXJc

Οι Οιστρογόνες μια κινηματική καλλιτεχνική ομάδα που πλάθει στίχους και η Ανοιχτή Ορχήστρα, μια κινηματική ομάδα μουσικών γέμισαν με συνθέσεις τους δρόμους. Με τραγούδια σύμβολα, με τραγούδια που έχουμε ακούσει πολύ στους αγώνες, σε διάφορους τόπους, αλλά και κρίσιμες καμπές τις ιστορίες όπως τον Αιρετικό του Αγγελάκα, το Which side are you on, το παραδοσιακό Τι καλά τα λέει τ' αηδόνι, την όμορφη Πόλη. Ακούσαμε τον Κεμάλ προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα, όπου Κεμάλ είναι ο Ζακ. Ενδεικτικό το τετράστιχο: «Γίνεσαι από θύμα θύτης, αν είσαι οροθετική, είτε κλέφτρα είτε χρήστης είσαι σώμα για σφαγή».

https://www.youtube.com/watch?v=Lt4nFxoIl-4

«Δεν έχω λόγια. Ευχαριστούμε για τη στήριξη, για την αγάπη σας, την ευαισθησία σας, γιατί υπάρχετε, γιατί μας στηρίζετε» τόνισε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, που παρακολούθησε με δάκρυα στα μάτια. «Γιατί όλα αυτά τα σώματα που φύγαν ψηλά άδικα, κοιτάνε και είναι ευχαριστημένα που σας έχουν φίλους και συμπαραστάτες. Να έχετε την ευχή μου μέσα απ' την καρδιά μου. Να είστε καλά όλοι καλά» είπε.

«Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=tcUWkCjYogU

Το παρών έδωσε και η η αναπληρώτρια Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεανώ Φωτίου

Κάλεσμα για παρουσία όλων στο δικαστήριο είχε απευθύνει, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ανοιχτή Ορχήστρα. «Η μέρα αυτή θα βρει την οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον τ@ Ζακ ηθικά, οικονομικά και ψυχικά εξαντλημέν@. Οι συστηματικές και χυδαίες επιθέσεις που εξαπολύονται στην αίθουσα του δικαστηρίου μετατρέπουν τ@ Ζακ από θύμα δολοφονικής επίθεσης σε κατηγορούμενο» σημειώνει.

«Είναι συλλογική μας ευθύνη να σταθούμε δίπλα στα θύματα της πατριαρχικής και κρατικής βίας, να φτιάξουμε ένα τοίχος συμπαράστασης και αντίστασης στη βαρβαρότητα. Για τον λόγο αυτό, η Ανοιχτή Ορχήστρα στις 15/2 θα είναι εκεί, υπενθυμίζοντας με τη μουσική παρουσία της ότι η απόδοση δικαιοσύνης είναι συλλογική υπόθεση» τονίζει.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL