Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.0°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.5°C16.2°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.0°C16.6°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.8°C
0 BF 81%
Παίδων Πεντέλης / «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του νοσοκομείου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του νοσοκομείου»

Παίδων Πεντέλη νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Υγείας για κατάργηση των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ώστε αυτό να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-11 ετών κατά το διάστημα 10 Γενάρη - 10 Φεβρουαρίου, ζητούν οι Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων του Βορείου Τομέα Αττικής κάνοντας λόγο για απόφαση που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη «μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι και οι εργαζόμενοι ζητούν την απρόσκοπτη συνέχιση συμμετοχής του εν λόγω Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών της Αττικής, καθώς επίσης και τη συνέχιση της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασκώντας κριτική στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων σημειώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι από τις 10/1 έως τις 10/2 δεκάδες χιλιάδες παιδιά δεν θα στερηθούν τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ προσθέτουν ότι το εν λόγω χρονικό διάστημα ενδέχεται να επεκταθεί, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι:

«Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες».

Τέλος, οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων της Αγίας Παρασκευής, της Νέας Ιωνίας, του Αμαρουσίου, του Νέου Ηρακλείου, των Βριλησσίων, του Παπάγου – Χολαργού, της Κηφισιάς, της Πεύκης – Λυκόβρυση, της Μεταμόρφωσης και του Χαλανδρίου υπογραμμίζουν ότι «η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από άλλες διαθέσιμες δημόσιες υποδομές, ή την επίταξη ιδιωτικών, χωρίς να υποβαθμιστεί ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και πολλά χρόνια το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα παιδιατρικά περιστατικά σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός Αττικής.

Η απόφαση του Υπουργείου να σταματήσει τις εφημερίες και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-11 ετών κατά το διάστημα από 10 Γενάρη έως 10 Φλεβάρη, χωρίς να εγγυάται κανείς ότι διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος δεν θα επεκταθεί, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από άλλες διαθέσιμες δημόσιες υποδομές, ή την επίταξη ιδιωτικών, χωρίς να υποβαθμιστεί ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

  • Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
  • Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους φορείς κάθε περιοχής να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων γονιών και να συνυπογράψουν την παραπάνω επιστολή, να σταθούν αρωγοί στο αίτημα να μην ανασταλούν οι εφημερίες του ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Οι ενώσεις του Β. Τομέα: Αγία Παρασκευή, Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου, Νέου Ηρακλείου, Βριλησσίων, Παπάγου - Χολαργού, Κηφισιάς, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Χαλανδρίου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL