Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Λευκή επιταγή στους κλινικάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Λευκή επιταγή στους κλινικάρχες

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Φούσκα και ακόμα ένα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης αποδεικνύεται η συνεργασία που έχει ανακοινώσει με τον ιδιωτικό τομέα, για τη νοσηλεία ασθενών Covid. Όπως έχει τονίσει εδώ και ημέρες ο Θάνος Πλεύρης, στην Αττική ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει με 300 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα, το επανέλαβε χθες στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι «με όλες αυτές τις παρεμβάσεις έχουμε φτάσει τις επιπλέον 700 με 800 κλίνες στο Λεκανοπέδιο» και η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απλές κλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας και με απόφαση του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς του ΤΕΠ, χωρίς όμως την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου κ.λπ. Δηλαδή, το ίδιο το υπουργείο βάζει τεράστια εμπόδια και προστατεύει τους κλινικάρχες, καθώς για να γίνει νοσηλεία ο ασθενής πρέπει να έχει μόνο ήπια συμπτώματα.

Μπούκωσαν τα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία δεν έχουν καν κενά κρεβάτια για απλές νοσηλείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατούν τραγικές εικόνες την Κυριακή στο «Σωτηρία» και τη Δευτέρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Από τη στιγμή που τα περιστατικά στα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν κρίνονται ήπια, δεν γίνονται δεκτά από τον ιδιωτικό τομέα. Όμως, οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία αποδεκατίζουν τις μονάδες Υγείας από διαθέσιμα κρεβάτια. Επομένως, αυτοί οι ασθενείς μένουν στα Επείγοντα...

Χαμηλό επίπεδο φροντίδας

Το παζάρι της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο λίστες αναμονής για τους ασθενείς. Η πρώτη αφορά τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και η δεύτερη τους ασθενείς που αναζητούν την απλή κλίνη! Η συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να έχει μειωθεί δραματικά η ποιότητα ακόμα και στην απλή νοσηλεία. Μία εξέλιξη που μοιάζει λογική, καθώς ένας νοσηλευτής κοιτάζει δέκα ασθενείς! Φυσικό επόμενο είναι η υγεία των συγκεκριμένων πολιτών να επιδεινώνεται ραγδαία...

Fake news η νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου τόνισε ότι οι κλινικάρχες βρίσκουν προσχήματα προκειμένου να μην νοσηλεύσουν κανέναν ασθενή και πρόσθεσε πως «το δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις ιδιωτικές κλινικές είναι fake news, γιατί, όπως διαπιστώσαμε χθες, σε πολλά νοσοκομεία υπήρχαν δεκάδες ασθενείς που δεν έβρισκαν κρεβάτι ΜΕΘ και παραμένουν ακόμα και σήμερα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».

Ξανθός: Κοροϊδία, κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την εγκύκλιο. Με την πίεση στο ΕΣΥ να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και την κυβέρνηση να μην έχει προετοιμάσει το σύστημα Υγείας, εμφανίζεται μια νέα «λίστα ντροπής», με ασθενείς να παραμένουν στα Επείγοντα μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας, τονίζει ο Α. Ξανθός και συμπληρώνει ότι η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας είναι πολύ χαρακτηριστική.

«Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών Covid», σχολιάζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα - οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας. Επομένως, έχουμε φτάσει στο σημείο -εκτός από διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ- να υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, η μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη όλων των διαθέσιμων υγειονομικών και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα Υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη κάνει λόγο για κυβέρνηση - dealers, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν καθαρές από κορωνοϊό και συνεχίζουν να εισπράττουν ζεστό δημόσιο χρήμα μόνο για καθαρά περιστατικά, τα οποία είναι χιλιάδες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν καταντήσει νοσοκομεία μίας νόσου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL