Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΠΟΕΔΗΝ / Στο δρόμο ξανά οι υγειονομικοί – Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Στο δρόμο ξανά οι υγειονομικοί – Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ (βίντεο)

ΠΟΕΔΗΝ 1.12.21
(avgi.gr)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ζητώντας για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) έχει κηρύξει σήμερα Τετάρτη 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας 08:00-15:00 στην Αττική. Παράλληλα, πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

https://www.youtube.com/watch?v=qNow9wp46Rk

«Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με 100 νεκρούς την ημέρα», «Δώστε λεφτά για την υγεία» βροντοφώναξαν περνώντας από το ύψος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου για άλλη μια φορά ισχυρή δύναμη της αστυνομίας δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν. Εκεί στόλισαν ένα «δέντρο ανεργίας» καταγγέλλοντας ότι πολλοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και φωνάζοντας το σύνθημα «Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία».

https://www.youtube.com/watch?v=RLrJPzKwEt0

 

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι» έγραφε το πανό που άφησαν έξω από τη Βουλή.

ΠΟΕΔΗΝ 1.12.21
(avgi.gr)

Έναν Άη Βασίλη και σανό άφησαν συμβολικά έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απαιτώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά

ΠΟΕΔΗΝ 1.12.21
(avgi.gr)

«Κάθε ημέρα θρηνούμε περί τους 100 νεκρούς. Η πανδημία θερίζει, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισής της, όπως οι εμβολιασμοί, η εμπειρία στην αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου, μακρύς χρόνος για την οργάνωση του συστήματος με την κατάλληλη στελέχωση και επαρκή εξοπλισμό. Η κυβέρνηση θεώρησε το καλοκαίρι ότι "ξεμπερδέψαμε" με τον κορωνοϊό και, αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης, το απογύμνωσε» τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει, «ο μέσος μισθός των υγειονομικών είναι περίπου τα 900 ευρώ καθαρά. Έχουν προ πολλού περικοπεί τα δώρα των εορτών και το επίδομα αδείας. Αντί να αυξηθούν οι μισθοί, αντί να θεσμοθετηθεί υγειονομικό επίδομα σε μόνιμη βάση και όχι σε έκτακτη μορφή, χορηγείται ως έκτακτο βοήθημα 400- 600 ευρώ καθαρά τα οποία βαπτίζονται 900 ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «παραπέμπεται στις καλένδες η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα», «πέρασαν 27 μήνες και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προκηρύξει ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού».

Εξάλλου, η ΠΟΕΔΗΝ, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης που είχε τον Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζει πως «η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού”».

«Οι απόψεις του Υπουργού Επικρατείας του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, είναι προσβλητικές και προκλητικές για τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες» αναφέρει. «Σήμερα που δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους, έρχεται με δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι η ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρα μας είναι πολυτέλεια. Η ανθρώπινη ζωή για τον κο Σκέρτσο είναι πολυτέλεια. Προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία» καταγγέλλει.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL