Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
ΕΠΑΛ Ευόσμου / Καταδικάστηκαν τρεις μαθητές για τα επεισόδια φασιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΑΛ Ευόσμου / Καταδικάστηκαν τρεις μαθητές για τα επεισόδια φασιστών

Συλλήψεις στο ΕΠΑΛ Ευόσμου
INTIME NEWS

Ένοχοι κρίθηκαν για τα επεισόδια φασιστών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις ενήλικοι μαθητές, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. «Έχετε πάρει το λάθος δρόμο, να προσέξετε μην βρεθείτε στη φυλακή», είπε η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενους προς τους κατηγορούμενους. «Ενδεχομένως η ποινή να σας αποτρέψει από την τέλεση παρόμοιων πράξεων στο μέλλον», πρόσθεσε η ίδια.

Οι τρεις νεαροί, 18 έως 21 ετών, ανάμεσά τους δύο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ κι ένας απόφοιτος, είχαν συλληφθεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων – αστυνομικών, καθώς συμμετείχαν μετά τα επεισόδια, σε πορεία 100 ατόμων η οποία κινούνταν στην περιοχή με προορισμό τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα οι ακροδεξιές προκλήσεις.

Στις απολογίες τους οι μαθητές αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια, αποδέχθηκαν όμως τη συμμετοχή τους στην πορεία. Ο ένας είπε ότι «βρέθηκε τυχαία στην πορεία με το πατίνι του», ο δεύτερος «λόγω περιέργειας» κι ο τρίτος «αναζητώντας την ξαδέλφη του». Όταν ο πρώτος ρωτήθηκε για τον λόγο της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, απάντησε ότι έγινε σε «ένδειξη συμπαράστασης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επειδή είχαν μπει οι αναρχικοί».

Για τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί μαθητές οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς και έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά οκτώ άτομα. Οι πέντε είναι ανήλικοι και έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL