Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Αρνητές κορωνοϊού / Επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία – Καταγγελία για οργανωμένο κύκλωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρνητές κορωνοϊού / Επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία – Καταγγελία για οργανωμένο κύκλωμα

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

Όλο και πληθαίνουν τα επικίνδυνα περιστατικά με αρνητές του κορωνοϊού που επιλέγουν να κάνουν επιθέσεις σε σχολεία ακόμα και σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται με Covid-19 συγγενείς τους. Μόνο την Τρίτη έγιναν γνωστά τρία περιστατικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο.

Λαϊκό νοσοκομείο: Απειλές και επιθέσεις σε γιατρούς

Στην Αθήνα στο Λαϊκό νοσοκομείο, η κόρη ηλικιωμένου ασθενούς με κορωνοϊό μπήκε στο νοσοκομείο άρχισε να βιντεοσκοπεί και να απειλεί μια γιατρό, λέγοντας, μάλιστα, ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πατέρα της με αλόη.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Τάσος Αντωνόπουλος, «Δυστυχώς δεν φτάνουν τα όσα προβλήματα έχουμε στο Λαϊκό νοσοκομείο, και στα άλλα νοσοκομεία, έχουμε και αυτά τα τραγελαφικά. Βάζουν το δάχτυλο ανάμεσα στα μάτια των γιατρών και απαιτούν να τους πάρουν ακόμα και το στηθοσκόπιο. Απειλούν με δικηγόρους, βιντεοσκοπούν και κάνουν αυτά τα πράγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, τα περιστατικά απειλών είναι πολλά και συγγενείς πρώτου βαθμού μπαίνουν με αρνητικό τεστ στα νοσοκομεία παρεμποδίζοντας τους γιατρούς. Έκανε μάλιστα λόγο για οργανωμένο κύκλωμα δικηγόρων. 
«Υπάρχουν στο Facebook ακόμα και τηλέφωνα δικηγόρων που απειλούν».

 

Πύργος: Μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών

Γονείς αρνητές του κορωνοϊού κατέθεσαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό.

Όπως δήλωσε στο Open η Αντωνία Μπρη πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου,  «γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας με το αρνητικό self test κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους».

 

 

Θεσσαλονίκη: Αρνητής προπηλάκισε εκπαιδευτικό

Πατέρας αρνητής του κορωνοϊού εισέβαλε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα όπου θα έπρεπε να έχει καταχωρήσει το αρνητικό τεστ του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Grtimes.gr, o πατέρας φέρεται να απείλησε τους εκπαιδευτικούς και να έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ αρνούνταν για αρκετή ώρα να αποχωρήσει από το σχολείο, με αποτέλεσμα να κληθεί στο σημείο η αστυνομία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στΑστυνομικό Τμήμα της Θέρμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL