Η μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο της Κρήτης, έφερε τοπικό lockdown, το οποίο θα ισχύσει από από αύριο, Τετάρτη, στις 6 το πρωί και μέχρι τις 17 Αυγούστου.
Σημειωθεί ότι αυτό που προβληματίζει αρχές και επιστήμονες εκτός από την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Κρήτης.
Μετά από εισήγηση των ειδικών η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, μπαίνει σε επίπεδο 4 «κόκκινο» του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας.
Συγκεκριμένα, από αύριο ισχύουν:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τόσο για το Ηράκλειο αλλά και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.