Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Lockdown / Στα χνάρια της Μυκόνου εννέα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Στα χνάρια της Μυκόνου εννέα νησιά

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μία ανάσα πριν το κόκκινο βρίσκονται εννέα νησιά της χώρας, παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Το φάντασμα της Μυκόνου πλανάται πάνω από τους προορισμούς, αφού το ανεξέλεγκτο άνοιγμα και του φετινού καλοκαιριού αποτέλεσε εύφορο έδαφος για τη διασπορά του ιού.

Σε υψηλή επιτήρηση βρίσκονται οι εξής περιοχές: Αντίπαρος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Μήλος, Ρόδος, Λέρος, Κως, Σίφνος και Σέριφος. Στα παραπάνω νησιά παρατηρείται ανοδική τάση των δεικτών, ωστόσο η εμβολιαστική κάλυψη είναι υψηλότερη από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα έγινε άρση των μέτρων στη Μύκονο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε τονίσει την Πέμπτη ότι η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις για το lockdown που ήταν σε ισχύ μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Από τη στιγμή που δεν ανακοινώθηκε παράταση, από χθες επιτρέπεται ξανά η κυκλοφορία όλο το 24ωρο και η μουσική στα καταστήματα. Ωστόσο, το «νησί των ανέμων» ανοίγει χωρίς να υπάρχει μεγάλη μείωση. Τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παραμένουν τα περισσότερα στη χώρα, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL