Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου, πίσω από στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή. Η φωτιά κατευθύνεται πλέον προς το δασικό όγκο της περιοχής του κεντρικού Έβρου.
Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να συμμετέχουν στην επιχείρηση με την έλευση της νύχτας, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης με επίγεια μέσα.
Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, που βρίσκεται στο σημείο, προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους. Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέψει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή, με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς ξεκινούν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.
Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και μεταδίδουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων που αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα πριν λίγο έφτασε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και αρχίζει ρίψεις νερού.
Πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο αυτή την ώρα από όλα τα κλιμάκια της περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν στον έλεγχο της ταχύτατης εξάπλωσης φωτιάς που ευνοείται από το δυνατό άνεμο που πνέει στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι η δασική έκταση είναι κοντά στο εθνικό πάρκο της Δαδιάς, γνωστό για την σπάνια βιοποικιλότητά του.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Έβρου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2021