Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Θεσσαλονίκη / Φόβος για ντόμινο μετά την κατάρρευση του Ομίλου Mουζενίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Φόβος για ντόμινο μετά την κατάρρευση του Ομίλου Mουζενίδη

ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ

Υπαρκτός είναι ο φόβος του «ντόμινο» στην περίπτωση που ο  Όμιλος Μουζενίδη βάλει «τίτλους τέλους», υποστηρίζουν παράγοντες στον τομέα του τουρισμού. Κι αυτό διότι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που στην κυριολεξία εξαρτάται η βιωσιμότητά τους από την είσπραξη των οφειλών του συγκεκριμένου ομίλου.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει το ακριβές οικονομικό άνοιγμα των εταιρειών ιδιοκτησίας Μουζενίδη. Σύμφωνα με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, τα χρέη του ομίλου μπορεί να φθάνουν έως και τα 100 εκατ. ευρώ και είναι κυρίως προς ξενοδόχους και προμηθευτές. Τα ίδια πρόσωπα σημειώνουν ότι περί τα 70 εκατ. είναι τα χρέη προς ξενοδόχους της Χαλκιδικής και της Κρήτης, που ήταν και οι δύο βασικοί προορισμοί του ομίλου για τους Ρώσους τουρίστες.  Έτσι αναμένουν και επιπλέον τριγμούς κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, κυρίως στη Χαλκιδική. Κι αυτό διότι ορισμένοι ξενοδόχοι υπολόγιζαν στην αποπληρωμή τους από τον  Όμιλο Μουζενίδη για να καλύψουν σοβαρές οικονομικές ανάγκες των επιχειρήσεών τους κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Αυτοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν έντονα προβλήματα, ενώ κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες που δούλευαν αποκλειστικά με Ρώσους τουρίστες που έφερνε στη χώρα ο υπό κατάρρευση, πλέον, όμιλος θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι ξενοδόχοι αναμένουν τώρα το αν το Πρωτοδικείο θα κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή των εργασιών της εταιρείας, ενώ εκτιμούν πως ο μόνος τρόπος για να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί είναι το άνοιγμα στη ρωσική τουριστική αγορά και κάποια οικονομική βοήθεια από το κράτος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL