Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Εργασιακό νομοσχέδιο / Απειλές και τρομοκρατία σε εργαζόμενους μετά την προβοκάτσια της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργασιακό νομοσχέδιο / Απειλές και τρομοκρατία σε εργαζόμενους μετά την προβοκάτσια της κυβέρνησης

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το μάτι σε αυταρχικές πρακτικές εργοδοτών έκλεισε η κυβέρνηση πριν καν ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες απειλές σε εργαζόμενους που σκοπεύουν να απεργήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Goldair Handling στέλνει email σε εργαζομένούς της και τους προειδοποιεί να μην συμμετέχουν στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει η efsyn.gr, η Goldair Handling, υποστηρίζει ότι η απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας είναι παράνομη, χωρίς μάλιστα να υπάρχει επίσημη απόφαση από τη δικαιοσύνη, και καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν κανονικά στον χώρο εργασίας τους.

Ανακοίνωση Goldair Handling

«Η διοίκηση της Εταιρείας είναι βεβαία ότι οι εργαζόμενοι, για μία ακόμη φορά, θα επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον δέοντα επαγγελματισμό και δεν θα συμμετάσχουν σε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ απεργία, η συμμετοχή στην οποία αποφασίσθηκε ερήμην τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημειώνεται με εμφανώς απειλητικό τόνο στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα είχε στηθεί ήδη από το πρωί με τις δηλώσεις αρχικά της Νίκης Κεραμέως και στη συνέχεια του Κωστή Χατζηδάκη. Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι «οι συνδικαλιστές χθες αποφάσισαν 24ωρη απεργία παραβιάζοντας - από την δική μας ανάγνωση - τις διατάξεις του νόμου», μία φράση που υιοθέτησε η Goldair Handling.

Ανακοίνωση Goldair Handling

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL