Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Βάρη / Νέα εν ψυχρώ δολοφονία – Εκτέλεσαν πυγμάχο στη μέση του δρόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βάρη / Νέα εν ψυχρώ δολοφονία – Εκτέλεσαν πυγμάχο στη μέση του δρόμου

Βάρη δολοφονία πυγμάχος
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Απανωτά είναι τα μαφιόζικα χτυπήματα τα τελευταία 24ωρα. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία σε καφετέρια στα Σεπόλια, νέα εκτέλεση με θύμα 39χρονο γνωστό πυγμάχο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας, σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 σήμερα Δευτέρα το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 23 στη Βάρη. Αφού τον εντόπισαν, τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με πολυτελές μαύρο τζιπ.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών. Σημειώνεται ότι ο 39χρονος είχε λάβει μέρος - και αναδείχθηκε νικητής- πριν από λίγα χρόνια σε γνωστό ριάλιτι επιβίωσης.

Ποιος ήταν ο 39χρονος πυγμάχος

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν πρωταθλητής πυγμαχίας, μέλος των εθνικών και ολυμπιακών ομάδων πυγμαχίας. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, ενώ το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό. Το 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

Ωστόσο, δεν συμμετείχε τελικά στους ολυμπιακούς αγώνες, καθώς το 2008 καταδικάστηκε στην Πάτρα για υπόθεση κυκλώματος της νύχτας. Για ένα διάστημα υπήρξε φυγόδικος, ωστόσο εν τέλει εξέτισε ποινή φυλάκισης. Το 2015 κέρδισε στο Best Fighter και έναν χρόνο μετά εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας. Επίσης, είχε κατηγορηθεί και για τον θάνατο συναθλητή του στη διάρκεια φιλικού αγώνα.

Παράλληλα, είχε κατά καιρούς απασχολήσει την αστυνομία. Το 2007 κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Επίσης, κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, κι αθωώθηκε επίσης ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το 2015 αντιμετώπισε κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση.

Εκτός ελέγχου η βαριά εγκληματικότητα

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο «πόλεμος» του οργανωμένου εγκλήματος καλά κρατεί στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου και η βαριά εγκληματικότητα φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τι κάνει, όμως, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Αναλώνονται σε επικοινωνιακά σόου, όπως η εμφάνιση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παραδώσει φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα με 500 ονόματα και διευθύνσεις, σε μια προσπάθεια να «δραπετεύσει» από τις ευθύνες του.

Το τελευταίο τρίμηνο, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ ποινικών έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα, ενώ πυροβολισμοί, ληστείες και δολοφονίες προκαλούν έντονη ανασφάλεια στην κοινωνία.

Ανεξιχνίαστη παραμένει η άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο ίδιο της το σπίτι στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο 11μηνο παιδί της. Από τον Μάρτιο, τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, θύματα άγριων ληστειών και βασανιστηρίων. 

Το αστυνομικό δελτίο γεμίζει από πληρωμένα συμβόλαια όπως στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο, μέρα-μεσημέρι με 17 σφαίρες αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ο οποίος μάλιστα είχε γλιτώσει από ενέδρα πριν από ένα χρόνο.

Ανάλογη ήταν και η περίπτωση του 40χρονου από την Αλβανία, σεσημασμένου για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες, που εκτελέστηκε χθες Κυριακή στα Σεπόλια. Και αυτός είχε γλιτώσει από απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή του Μεταξουργείου. Κυκλοφορούσε μάλιστα με αλεξίσφαιρο γιλέκο, το οποίο αυτή τη φορά δεν τον έσωσε αφού ο εκτελεστής του σκόπευσε στο κεφάλι.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL