Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.6°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C21.5°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C27.7°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Λευκορωσία / Η δήλωση του CEO της Ryanair που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευκορωσία / Η δήλωση του CEO της Ryanair που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αεροσκάφος της Ryanair
(EPA/ONLINER BY HANDOUT)

Η αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ ήταν αεροπειρατεία που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος της Λευκορωσίας και ενορχηστρώθηκε από πράκτορες της KGB δήλωσε στο Politico ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα ανέφερε ότι υπήρχαν και μερικοί πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο που αναχώρησε από την Αθήνα, προκαλώντας αίσθηση. Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να ζητά άμεσες απαντήσεις.

«Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ryanair σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν πράκτορες ξένης υπηρεσίας στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αθήνα και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, προκαλούν μείζονα ερωτήματα» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ειδικά καθώς ήταν γνωστό ότι ο Ρομάν Προτάσεβιτς καταζητείτο από το καθεστώς Λουκασένκο και είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης της αρχηγού της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα.

Και να απαντήσει εάν το "επιτελικό κράτος" και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον "εσωτερικό εχθρό" για να γνωρίζουν "τι καπνό φουμάρει" ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, η ΕΥΠ ερευνά τον ρόλο τριών ανδρών, αλλά και τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την απογείωση της πτήσης με τον Λευκορώσο δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το κανάλι, η ΕΥΠ, θα ψάξει τις κάμερες του αεροδρομίου, αλλά και τη λίστα επιβατών της πτήσης για να διαπιστώσει το τι ακριβώς συνέβη και ποια ήταν τα συγκεκριμένα άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL