Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Σεισμός Ελασσόνα / Ούτε τα 600 ευρώ δεν πήραν οι σεισμόπληκτοι στο Μεσοχώρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός Ελασσόνα / Ούτε τα 600 ευρώ δεν πήραν οι σεισμόπληκτοι στο Μεσοχώρι

Κτίριο με καταστροφές από τον σεισμό στο Μεσοχώρι
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ούτε την ενίσχυση των 600 ευρώ δεν έχουν πάρει οι σεισμόπληκτοι στο Μεσοχώρι Λάρισας παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 50 μέρες από την καταστροφή! Την αποκάλυψη έκανε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης καταθέτοντας την επιστολή του Κοινοτικού Συμβουλίου όπου αναφέρεται:

- «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των ελέγχων από την Επιτροπή».

- «Ακόμη ο κόσμος δεν πήρε το 600άρι.  Έχουν γίνει 167 αιτήσεις ως χωριό και πήραν μόνο οι 45!».

- «Ίσως να κατευθυνθούμε ακόμη και νομικά».

Η επιστολή υπενθυμίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας «υποσχέθηκε πως δικαιούνταν τα 600 ευρώ όλοι». «Παρατηρείται εμπαιγμός αφού δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους κράτος και Δήμος Ελασσόνας» υπογραμμίζεται στην επιστολή της Κοινότητας Μεσοχωρίου που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Ζαρλαδάνης και τα μέλη του συμβουλίου Γιώργος Τζήκας, Δημήτρης Σλίκας, Χαράλαμπος Αργυρόπουλος και Ηλίας Κωτούκας.

«Δηλαδή 50 ημέρες από την επέλαση του σεισμού δεν έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο για την αποκατάσταση των οικοσκευών, για τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών» τόνισε ο Β. Κόκκαλης, κάνοντας λόγο για «ψίχουλα» σε ανθρώπους που «μένουν στα κοντέινερ».

«Η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τις έκτακτες συνθήκες που προκλήθηκαν από την ύπαρξη θεομηνιών και φυσικών καταστροφών. Συνθήκες που απαιτούσαν συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις στήριξης των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και το πράξαμε αυτό με ταχύτητα, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν «χρόνιες παθογένειες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL