Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Υπόθεση Λιγνάδη / Απόφοιτοι του Αρσακείου απαντούν στον Μπαμπινιώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / Απόφοιτοι του Αρσακείου απαντούν στον Μπαμπινιώτη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
(EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Σκληρή κριτική στην στάση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, ασκούν απόφοιτοι του Αρσακείου. Με μακροσκελής αναρτήσεις τον κατηγορούν για αργά αντανακλαστικά και ανεκτικότητα δεκαετιών, τόσο σε σχέση με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου όσο και γενικότερα.

Η απόφαση του Γιώργου Μπαμπινιώτη να συγκαλέσει σήμερα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας προκειμένου να εισηγηθεί να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν οι 285 υπογράφοντες ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες τους, εξόργισε τους απόφοιτους.

«Πήρατε την απόφαση να απειλήσετε δημοσίως όσους τάχθηκαν στο πλευρό των καταγγελλόντων και μάλιστα πριν καν συνεδριάσει το Δ.Σ. που με εντυπωσιακά αντανακλαστικά συγκαλέσατε. Καθώς η αυστηρότητά σας αυτή πρέπει να περάσει και στα μέλη του Δ.Σ. ώστε να γνωρίζουν τις διαθέσεις σας πριν σχηματίσουν άποψη. Η ταχυφαγία που τόσο σας αρέσει...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Βασιλειάδης.

«Δεν μπορείτε πλέον να απειλείτε, καμία και κανένας δεν θα είναι μόνος του. Ειπώθηκε μια φορά, μα έχει εφαρμογή καθολική «Ή με τους λύκους, ή με τις μέλισσες». Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Εσείς;» συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλειάδης, Απόφοιτος Τοσιτσείου - Αρσακείου 2005, Νο 286, προσθέτοντας των εαυτό του στη γνωστή λίστα.

https://www.facebook.com/evgenios.agrimakis/posts/2808480856031504

Στο ίδιο ύφος και ο απόφοιτος Θέμης Πανταζάκος, Λέκτορας Ιστορίας-Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Επίτιμος Ερευνητικός Υπότροφος, University College London (UCL) απευθυνόμενος στο Γιώργο Μπαμπινιώτη σημειώνει:

«Όσες και όσοι είδαμε την προσωπικότητά μας να ισοπεδώνεται στο Αρσάκειο, όσες και όσοι αποκτήσαμε τραύματα από αυτό, έχουμε πλέον βρεθεί μεταξύ μας. Είμαστε πολλές και πολλοί, και δεν διανοείστε το πόσο μας δεν μας τρομάζουν οι κινήσεις σας. Γιατί κανείς δεν θέλει τόσο πολύ να μιλήσει, όσο βαθιά το θέλει ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί. Γιατί, αντίθετα με όσα μας μάθατε, η δύναμη βρίσκεται στον συνασπισμό και στην αντεπίθεση των αδύναμων αυτού του κόσμου» αναφέρει σε ανάρτησή του .

https://www.facebook.com/themsp/posts/10219186137903552

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL