Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Μπαμπινιώτης  / Προκλητική δήλωση – Επιμένει να αμφισβητεί τις καταγγελίες των αποφοίτων του Αρσακείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπαμπινιώτης  / Προκλητική δήλωση – Επιμένει να αμφισβητεί τις καταγγελίες των αποφοίτων του Αρσακείου

Μπαμπινιώτης
EUROKINISSI

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα!». Έτσι ξεκινά ανάρτησή του στο facebook ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μέσω της οποίας δίνει στη δημοσιότητα ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ για τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού για υποθέσεις σεξουαλικής βίας από καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1090860824751230&id=100014819679993

Και ενώ φαίνεται αρχικά ότι αλλάζει στάση σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, μια προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσής του αποδεικνύει το αντίθετο. Ναι μεν, όπως αναφέρει, έχει συγκαλέσει για σήμερα Παρασκευή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας προκειμένου να εισηγηθεί να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν οι 285 υπογράφοντες ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες τους. Ωστόσο, σπεύδει να τις χαρακτηρίσει «αόριστες και γενικόλογες αναφορές». Υποστηρίζει δε ότι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές και θα το είχε κάνει εξαρχής, «εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει – οποτεδήποτε - οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό», επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Μπαμπινιώτη

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο in.gr.

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας in.gr και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει – αυτονοήτως - ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει – οποτεδήποτε - οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL