Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.3°C18.1°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.5°C16.7°C
0 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.1°C
0 BF 94%
Χιόνια στην Αττική / Αποσύρθηκαν τα λεωφορεία –Υπολειτουργούν μετρό και τραμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιόνια στην Αττική / Αποσύρθηκαν τα λεωφορεία –Υπολειτουργούν μετρό και τραμ

ΧΙΟΝΙ ΜΕΤΡΟ
(photo ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Απίστευτο αλλαλούμ. Πολίτες περιμένουν αδίκως στις στάσεις των λεωφορείων και στους σταθμούς του μετρό αφού δεν είχαν ενημερωθεί για την αιφνιδιαστική διακοπή, σχεδόν, όλου του δικτύου μεταφορών στην Αττική.

Καμιά πρόβλεψη δεν υπήρχε από την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια Αττικής. Έτσι αφού βγήκαν τα λεωφορεία στους δρόμους και οι οδηγοί διαπίστωσαν τις δύσκολες συνθήκες,  διοίκηση του ΟΑΣΑ έδωσε εντολή λίγο πριν τις 7 το πρωί να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας στα αμαξοστάσια.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο οργανωτικός γραμματέας των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, στο «ΘΕΜΑ 104.6», τα λεωφορεία αποσύρονται μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους είναι μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις με λεωφορεία που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Αποκαταστάθηκε στις 3 το μεσημέρι η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του μετρό) στο τμήμα Πειραιάς Νέα Ιωνία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Ν. Ιωνία-Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται πως κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» - Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του προαστιακού.

Επίσης, πλήρως έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και τα δρομολόγια εκτελούνται μέχρι το Σύνταγμα.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλεϊ από τα ξημερώματα δεν εκτελούν δρομολόγια με τον στόλο των οχημάτων να βρίσκεται στα αμαξοστάσια και να παραμένει σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ καθώς και με τα ΚΤΕΛ Αττικής, γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των μαζικής μεταφοράς, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL