Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Κορωνοϊός / Εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε στρατόπεδο στην Καλλονή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε στρατόπεδο στην Καλλονή

EUROKINISSI

Συναγερμός σε στρατόπεδο στην Καλλονή Λέσβου μετά τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων. Αρχικά την Τρίτη εντοπίστηκαν 5 κρούσματα ενώ σε μαζική δειγματοληψία που έγινε σήμερα, εντοπίστηκαν και νέα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 14.

Ο έλεγχος έγινε σε στρατιώτες και στελέχη που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στον Πετσοφά της Kαλλονής.

Μετά την διάγνωση των κρουσμάτων από τις στρατιωτικές υγειονομικές αρχές οι στρατιωτικές αρχές προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα προστασίας των στρατιωτών.

Όπως καταγγέλλουν στρατιώτες, στο στρατόπεδο υπάρχει συνωστισμός, αφού σε δύο θαλάμους διαμένουν 60 στρατευμένοι, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η αρχική καταγγελία στρατιώτη από το στρατόπεδο Μαρινέλλη δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα alt.gr και κάνει λόγο για τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν τη Δευτέρα. Όπως καταγγέλλει η ενημέρωσή τους ήταν ελλιπής και ζητούν να γίνει απολύμανση των χώρων και να αποσυμφορηθούν οι θάλαμοι.

Αναλυτικά η καταγγελία του στρατιώτη:

Χθες το πρωί (Δευτέρα 25 Ιανουαρίου) πληροφορηθήκαμε ότι 4 συνάδελφοι φαντάροι είναι θετικοί στον Covid-19 έπειτα από τεστ που τους έγιναν.

Με όλα αυτά τα γεγονότα αυτό που πληροφορηθήκαμε από την διοίκηση είναι ότι θα μας γίνουν τεστ έπειτα λογικά από δυο ημέρες.

Αυτή τη στιγμή είμαστε 60 άτομα σε δυο θαλάμους χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, πράγμα αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας.

Έχουν περάσει 24 ολόκληρες ώρες από χθες, και δεν μας έχει ενημερώσει κανένας υπεύθυνος για το πως προχωράει -αν προχωράει- η διαδικασία για την μαζική λήψη δειγμάτων όλων των φαντάρων και στελεχών.

Πέρα από το ότι είμαστε κυριολεκτικά παστωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, τρώμε και όρθιοι γιατί δεν υπάρχουν τραπέζια.

Η ενημέρωση είναι ελλιπής σαν να μην τους απασχολούμε.

Διοίκηση, υπουργοί και κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες.

Η κυβέρνηση αντί να έχει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των φαντάρων, των ενόπλων δυνάμεων συνολικότερα, αυτό για το οποίο νοιάστηκε ήταν να ξοδέψει 2,5 δισ. ευρώ για την αγορά των Rafale.

Όχι αύριο, αλλά σήμερα να γίνουν σε όλες τις μονάδες του στρατοπέδου μοριακά τεστ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επίσης να αποσυμφορηθούν οι θάλαμοι και να γίνει απολύμανση όλων των εσωτερικών χώρων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Φαντάρος που υπηρετεί στο στρατόπεδο Μαρινέλλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL