Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Νομοσχέδιο Κεραμέως / Μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομοσχέδιο Κεραμέως / Μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών

φοιτητές 21.1.21
avgi.gr

Δυναμικό «όχι» από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχέδια Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα. Μαζικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ακολούθησε  μεγάλη πορεία σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Σύνταγμα.

https://www.youtube.com/watch?v=NIbwlq0og08

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές κάτω τα χέρια από τους φοιτητές» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο. 

https://youtu.be/4zOYLF5XwfI

Η είσοδος αστυνομικών στα Πανεπιστήμια και ο περιορισμός των εισακτέων μέσω της βάσης του «10» αλλά και του περιορισμού των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό, έχει προκαλέσει έκρηξη οργής στην εκπαιδευτική κοινότητα που καταγγέλλει την πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων από την κυβέρνηση.

https://youtu.be/KNNVksii4uw

Χημικά και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Με χημικά και ξύλο επιχείρησαν στη Θεσσαλονίκη οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχθεί, να εμποδίσουν πορεία από φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μάλιστα, έγιναν και τρεις προσαγωγές φοιτητών. Η διαμαρτυρία πάντως συνεχίστηκε κανονικά στο σημείο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία πριν ξεκινήσει η ένταση, με τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν δημιουργήσει φραγμό μπροστά από τους συγκεντρωμένους.

φοιτητές Θεσσαλονίκη 21.1.21
avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL