Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Κορωνοϊός / Δέκα κρούσματα σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Δέκα κρούσματα σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη

μασκα παιδια
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε παιδιά σε δομή αποθεραπείας και Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα παραμένουν σε καραντίνα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ).

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη οφείλεται σε μια νοσοκόμα από το επικουρικό προσωπικό, η οποία στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνεται καθημερινά από το προσωπικό, απέκρυψε το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν, είχε εμφανίσει πολύ σοβαρά συμπτώματα η αδελφή της.

Αφορμή ανησυχίας για τις νέες διαγνωσμένες μολύνσεις αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για κέντρο το οποίο φιλοξενεί παιδιά με νοητικές και κινητικές δυσκολίες, ηλικίας 2,5 ετών και άνω.

«Από την πρώτη στιγμή επιληφθήκαμε του γεγονότος και ήδη έχουν περάσει 10 μέρες. Τώρα οδεύουμε προς την ολοκλήρωση αυτής της κατάστασης» σημείωσε μιλώντας στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου.

Όπως εξήγησε η ίδια έχουν απομονωθεί όλα τα θετικά κρούσματα και έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους περιθαλπόμενους δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς παραμένουν όλοι ασυμπτωματικοί. Παρακολουθούνται διαρκώς και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ η περίοδος απομόνωσης των 14 ημερών ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL