Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Πτωχευτικός Κώδικας / Αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ως νομικά πρόσωπα με μόνο γνώμονα την ταχύτατη εκποίηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πτωχευτικός Κώδικας / Αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ως νομικά πρόσωπα με μόνο γνώμονα την ταχύτατη εκποίηση

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩ
unsplash

Τα νέα δεδομένα που φέρνει μαζί του ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας και το πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, που συζητώνται στην Βουλή και θα τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός απροόπτου, είναι κάθε άλλο παρά θετικά για τους πιο αδύναμους, τα νοικοκυριά, τους μικροεπιχειρηματίες και μικροιδιοκτήτες που χτύπησε η κρίση και τα μνημόνια.

Ν. Παππάς: Ανατριχιαστικός και θεμελιακά απάνθρωπος ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας

Όταν πτωχεύει μία επιχείρηση ο στόχος είναι η ικανοποίηση των πιστωτών. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο πάει σε πτώχευση ο στόχος πρέπει να είναι να φτιαχτεί ένα πλαίσιο ώστε να μπορεί να επανενταχτεί. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να στηριχτεί το επίπεδο διαβίωσής του. Δεν μπορεί να πάει στην απόλυτη ένδεια χωρίς να προστατευτεί η πρώτη κατοικία του, χωρίς να έχει προστατευμένες τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε». 

Στον πτωχευτικό κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση γίνεται το ανατριχιαστικό και θεμελιακά απάνθρωπο,  να αντιμετωπίζεται το φυσικό πρόσωπο ακριβώς με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται μία εμπορική επιχείρηση, ένα νομικό πρόσωπο, όπως υπογράμμισε.

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-19-2020-26420599

Δ. Σπυράκος: Μόνος γνώμονας η ταχύτατη εκποίηση

«Πλέον ο οφειλέτης μπορεί να χάνει το σπίτι του χωρίς προστατευτική διαδικασία. Η σημερινή διαδικασία έγινε με γνώμονα να υπάρχει ταχύτατη εκποίηση της περιουσίας», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο πρώην γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος. Διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά δίνεται στις τράπεζες η δυνατότητα κατάσχεσης του μισθού, προβλέποντας ότι θα βγούνε στο δρόμο οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που δε θα μπορέσουν ποτέ να ξαναγοράσουν το σπίτι τους.  

«Οι τράπεζες θα μπορούν πια χωρίς κόπο να προχωρήσουν καθώς ορίζεται ένας σύνδικος που αναλαμβάνει για λογαριασμό τους να ρευστοποιήσει αυτή την περιουσία. Απέναντι στον άνεργο, τον μισθωτό, τον αγρότη. Κι αυτό το πράγμα αποκαλείται δεύτερη ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά.  Επεσήμανε ότι η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ζητεί να προστατεύεται η κατοικία και οι όροι αξιοπρεπούς διαβίωσης του εμπόρου που πτωχεύει, κάτι που θα έπρεπε να ισχύει σε όλα τα φυσικά πρόσωπα. Ζήτησε εφόσον δεν υπάρξει επαναδιατύπωση ή απόσυρση, να υπάρξει παράλληλος νόμος για την προστασία των φυσικών προσώπων, κάτι που ισχύει σε 9 χώρες της Ε.Ε. 
 

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-19-2020-444550087

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL