Live τώρα    
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ / Παν. Κουρουμπλής: "Σύγχρονο Νταχάου" η Ειδομένη λόγω των κλειστών συνόρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ / Παν. Κουρουμπλής: "Σύγχρονο Νταχάου" η Ειδομένη λόγω των κλειστών συνόρων

"Όταν έρχεται κάποιος εδώ, τρώει αρκετές γροθιές στο στομάχι από αυτά που μπορεί να βλέπει και να του περιγράφουν και δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων", τόνισε κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Ειδομένη ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής. Εκφράζοντας την εθνική στρατηγική περί εξεύρεσης λύσης, την ίδια ώρα στηλίτευσε τη στάση της Ευρώπης, λέγοντας : "Πιστέψαμε σε μια Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, σε μια Ευρώπη που το αίμα που χύθηκε εξαιτίας των εθνικισμών δεν πρέπει να ξαναχυθεί, και η Ευρώπη δυστυχώς σήμερα βλέπει να αφυπνίζεται και πάλι ένας ιδιότυπος εθνικισμός εις βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων".

Στη φράση περί "σύγχρονου Νταχάου" απάντησε ο Μανώλης Γλέζος. Σε άρθρο του σημειώνει πως "υπάρχει μια διαφορά, Παναγιώτη Κουρουμπλή". "Εκείνο το Νταχάου υπήρχε σαν αποτέλεσμα μιας απόφασης ενός κράτους να είναι παρών. Το 'σύγχρονο' υπάρχει σαν αποτέλεσμα μιας απόφασης ενός κράτους το οποίο θέλει να είναι απόν", σημειώνει ο Μ. Γλέζος κάνοντας λόγο για "σκοπιμότητες πάνω από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα".

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας σημείωσε: "Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι -και δεν μιλάω για τον κ. Κουρουμπλή- όταν μιλάνε για την Ειδομένη". "Πρέπει να φύγουν από την Ειδομένη όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να πάνε σε όλους αυτούς τους χώρους που έχουν φτιαχτεί" πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση "διά της πειθούς".

Αναζητώντας "αφορμή" για να επιτεθεί στην κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων σχολίασε: "Μπορεί ο κ. Κουρουμπλής να παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη λόγω των κλειστών συνόρων με το Νταχάου, όμως θα έπρεπε να σκεφτεί, πέρα από τις ευθύνες και της Ευρώπης, αν η κ. Χριστοδουλοπούλου αλλά και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη αυτού του ζητήματος. Όλοι μας γνωρίζουμε πια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0