Live τώρα    
Τουρκία: "Ύποπτες" εκρήξεις εν αναμονή της κουρδικής εκεχειρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: "Ύποπτες" εκρήξεις εν αναμονή της κουρδικής εκεχειρίας

Εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη χθες κοντά σε κυβερνητικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, άγνωστος πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον κήπο των γραφείων τοπικού κρατικού αξιωματούχου, στη συνοικία Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα, αστυνομική μονάδα εξουδετέρωσε εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από πολιτιστικό κέντρο στο ίδιο σημείο της πόλης. Αυτή ήταν η τελευταία από μία σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ύστερα από την ανακοίνωση για εκεχειρία των Κούρδων ανταρτών.

Την Τρίτη, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην Άγκυρα, ο πρώτος στην είσοδο του κτηρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο δεύτερος έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Άγκυρα, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι υποψίες των διωκτικών αρχών στρέφονται στο DHKP-C (Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο της Λαϊκής Απελευθέρωσης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0