Live τώρα    
Όνομα και εταιρεία για τα γκάλοπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όνομα και εταιρεία για τα γκάλοπ

Να αναφέρουν το όνομά τους και το όνομα της εταιρείας που κάνει την έρευνα γνώμης οφείλουν οι ερευνητές που πραγματοποιούν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης και των δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι δημοσκοπήσεις θα δημοσιεύονται ώς και την Παρασκευή 23.01.2015, δύο μέρες πριν από τις εκλογές.

Ενημερώνοντας τους πολίτες που απαντούν στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, ο ΣΕΔΕΑ σημειώνει ότι όσοι πραγματοποιούν τις συνεντεύξεις των εταιρειών - μελών του:

* Αναφέρουν το όνομα της εταιρείας με την οποία συνεργάζονται.

* Δηλώνουν το όνομά τους στην αρχή της συνέντευξης.

* Χορηγούν στον ερωτώμενο στοιχεία προκειμένου να καλέσει, εφόσον επιθυμεί, τη διενεργούσα την έρευνα εταιρεία για περαιτέρω πληροφορίες.

* Τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας για τη διενέργεια ερευνών αγοράς και δημοσκοπήσεων.

Η παράλειψη των πρακτικών αυτών κρίνεται ως αδιαφανής πρακτική και αποδοκιμάζεται από τον ΣΕΔΕΑ και τα μέλη του.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0