Live τώρα    
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Μηνάς Αλεξιάδης

Σήμερα η Ευτυχία Μητρίτσα και ο συνθέτης Κώστας Μπουντούρης με τη συνοδεία δύο μουσικών στην ηλεκτρική κιθάρα και το ηλεκτρικό κοντραμπάσο παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο «Σωσίβιο» στο «Passport Art» (Ανδρούτσου 151 και Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς).

Σήμερα επίσης μια «βραδιά για φίλους» με τη φωνή και την κιθάρα του Σταύρου Παπασταύρου στο «Willy's Musicafe».

Αύριο, Κυριακή 29 Μαρτίου, «Jazz Diamonds And Blues» από τον βιρτουόζο πιανίστα και συνθέτη Μηνά Αλεξιάδη και το κουιντέτο του (που συναπαρτίζεται από τρομπέτα, σαξόφωνο, κοντραμπάσο και ντραμς) στο θεατρικό βαγόνι του πολυχώρου «Το τρένο στο Ρουφ».

Αύριο, επίσης ο Σύλλογος Άρτεμις Για την Ιστιοκύττωση παρουσιάζει τους Gadjo Dilo με το κεφάτο gipsy swing τους και προσκεκλημένο τους για την περίπτωση τον Κωστή Μαραβέγια στο «Passport» του Πειραιά.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου οι ARTéfacts Ensemble παρουσιάζουν to project «THIVA Km102» στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για έξι έργα ισάριθμων Ευρωπαίων συνθετών εμπνευσμένα από τη ζωή των γυναικών στις φυλακές της Θήβας και γραμμένα ειδικά για το θαυμάσιο σύνολο, τα οποία περιλαμβάνονται στον δίσκο τους με τον ίδιο τίτλο που θα κυκλοφορήσει μετά από ελάχιστες ημέρες.

Τη Δευτέρα επίσης ένα αφιέρωμα του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Πειραιά στη Βίκυ Μοσχολιού με τη συμμετοχή των Γιώτας Νέγκα, Σοφίας Παπάζογλου, Αργυρώς Καπαρού και Ανθούλας Μίχου στο «Passport Art».

Την Τρίτη 31 Μαρτίου ο Κύπριος Λευτέρης Μουμτζής (γνωστός και ως J Kriste, Master Of Disguise από το προσωπικό του project με αγγλικό στίχο) στην κιθάρα και το τραγούδι και ο πολύ γνωστός από τις συνεργασίες του με τους εκλεκτότερους σημερινούς δημιουργούς μουσικός Φώτης Σιώτας στο βιολί, τη βιόλα και το τραγούδι θα παρουσιάσουν δείγματα της κοινής τους δουλειάς -η οποία θα αποτυπωθεί προσεχώς στον πρώτο προσωπικό δίσκο του δεύτερου- στο θέατρο Πόρτα και στο πλαίσιο του θεσμού «Τρίτες Παράλληλες».

Την Τετάρτη 1 Απριλίου το δίδυμο Απ' Αλλού

- Θεοδώρα Αθανασίου και Μπάμπης Πολιτόπουλος - συνοδεύοντας οι ίδιοι τους εαυτούς τους μόνο με κιθάρα και τρίχορδο μπουζούκι παρουσιάζουν «Τα Φονικά», ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια δηλαδή που έχουν ως θέμα τους... δολοφονίες, στον πολυχώρο ΚΕΤ (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη).

Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, το θαυμάσιο σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra παρουσιάζει την παράσταση «Αφού σε λίγο θα πλαγιάζω μες στο χώμα...» στη στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών. Πρόκειται για ένα ρηξικέλευθο εγχείρημα εύρεσης κοινών τόπων ανάμεσα στη γαλλική θρησκευτική μπαρόκ μουσική του δεκάτου εβδόμου αιώνα και τα ρεμπέτικα, αλλά ακόμα και τους αμανέδες από μιαν αρκούντως πιο πολυμελή από τη συνηθισμένη σύνθεση των Latinistas Nostra (τρεις οπερετικές ερμηνεύτριες τις οποίες θα συνοδεύουν βιολί, κανονάκι, ούτι, μπουζούκι, μπαρόκ βιολοντσέλο, μπάσο βιόλα, βιολόνε και θεόρβη / μπαρόκ μαντολίνο υπό τη διεύθυνση πάντα του βιρτουόζου του εκκλησιαστικού οργάνου και του τσέμπαλου Μάρκελλου Χρυσκόπουλου).

Την Παρασκευή επίσης η Τυνήσια -αλλά μόνιμα εγκατεστημένη στην Ελλάδα- Lamia Bedioui θα παρουσιάσει τον νέο της δίσκο «Athamra» στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Παρασκευή, τέλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα σε μια ακουστική εμφάνιση «με δύο κιθάρες» στο «Passport».

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0