Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.1°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C22.2°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 46%
Γιώργος Παπαηλιού / Ο εκτελεστικός νόμος περί ευθύνης υπουργών λόγια του αέρα της κυβέρνησης της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Παπαηλιού / Ο εκτελεστικός νόμος περί ευθύνης υπουργών λόγια του αέρα της κυβέρνησης της ΝΔ

Παπαηλιού
(ΚΟΝΤΑPΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θυμήθηκε έπειτα από έξι χρόνια τον εκτελεστικό νόμο του αναθεωρημένου άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, άσκησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγγειλε, 6 χρόνια μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, την προώθηση εκτελεστικού  νόμου για την  αναθεωρημένη διάταξη του άρθρου 86 παρ. παρ. 3 υποπαρ. 2 εδ α΄ του Συντάγματος, που να την υλοποιεί» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπαηλιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον ανέφερε «υπενθυμίζουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καταθέσει σχετική τροπολογία (εκτελεστική της διάταξης του άρθρου 86 παρ. 1-«όπως νόμος ορίζει»)  στις 21.2.2025 η οποία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση».

«Γιατί άραγε;» διερωτήθηκε με νόημα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνέχισε καυστικά σημειώνοντας πως «είναι προφανές, ότι η «ξεχασιάρα» κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε-δεν έχει την  πρόθεση να αφήσει να εφαρμοστεί η αναθεωρηθείσα διάταξη του Συντάγματος και έτσι «να κλείσει» κάθε χαραμάδα που να επιτρέψει σε υπουργούς και υφυπουργούς  της ΝΔ, να αποφύγουν ενδεχόμενες ποινικές «περιπέτειες», αφήνοντας κενά στην εφαρμογή της (της αναθεωρημένης διάταξης).

Όμως, τόσο η πάροδος σχεδόν 6 χρόνων από την αναθεώρηση της διάταξης του άρθρου 86 παρ. 3 υποπαρ. 2 εδ α΄ του Συντάγματος, όσο και η μη αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διευκρινίζει-επιλύει απολύτως το θέμα, δείχνουν την κυβερνητική υποκρισία».

«Πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι, να μην εμπλέξει σε ενδεχόμενες δικαστικές «περιπέτειες» υπουργούς και υφυπουργούς της. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα» σχολίασε καυστικά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL