Live τώρα    
ΣΥΡΙΖΑ για Μετρό / Η τακτική της κυβέρνησης οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες στην απαξίωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ για Μετρό / Η τακτική της κυβέρνησης οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες στην απαξίωση

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο περιστατικό στο Μετρό της Αθήνας το πρωί του Σαββάτου (4/1) στη Γραμμή 3 του Μετρό, στον σταθμό Μοναστηράκι, όπου ο συρμός παρέμεινε ακινητοποιημένος και εκκενώθηκε, προκαλώντας συνωστισμό στις πλατφόρμες, αλλά και άλλα τα οποία προκύπτουν πλέον σχεδόν καθημερινά.

Η τακτική της κυβέρνησης εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών, την ίδια ώρα που τα κυκλοφοριακά προβλήματα αυξάνονται καθημερινά αναδεικνύοντας τις δυσλειτουργίες στα Μέσα Μεταφοράς και στις δημόσιες συγκοινωνίες της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις καταγγελίες των σωματείων του κλάδου σχετικά με τα απαρχαιωμένα μέσα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ενίσχυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς με προσωπικό και τις απαραίτητες υποδομές θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, ωστόσο, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης  και του Κ. Μητσοτάκη οδηγούν στην αδιαφορία και την απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τελευταίο διάστημα, τα περιστατικά δυσλειτουργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής έχουν πληθύνει ανησυχητικά. Ένα ακόμα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (4/1)  στη Γραμμή 3 του Μετρό, στον σταθμό Μοναστηράκι, όπου ο συρμός παρέμεινε για αρκετά λεπτά ακινητοποιημένος κι εντέλει εκκενώθηκε, με αποτέλεσμα τον έντονο συνωστισμό στις πλατφόρμες αποβίβασης - επιβίβασης.

Υπενθυμίζουμε πως μόνο τις μέρες των εορτών, εκτός από το παραπάνω περιστατικό, έχουν συμβεί και τα εξής:

  1. Στις 30 Δεκεμβρίου 2024, συρμός της Γραμμής 1 του μετρό της Αθήνας έβγαζε καπνούς στον σταθμό του Μοσχάτου.
  2. Την 1η Ιανουαρίου 2025 άνοιξαν εν κινήσει όλες οι πόρτες συρμού στη Γραμμή 1 του μετρό στη διαδρομή μεταξύ των σταθμών Άνω Πατήσια – Περισσός.
  3. Στις 3 Ιανουαρίου 2025 αποσύρθηκε ακόμα ένας συρμός από τη Γραμμή 1, καθώς δεν έκλεινε με ασφάλεια μια από τις πόρτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες αυτές οι δυσλειτουργίες, εκ των οποίων κάποιες ήταν και εξαιρετικά επικίνδυνες για τους επιβαίνοντες, είναι ενδεικτικές της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τα Μέσα Μεταφοράς και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες των σωματείων του κλάδου, που κάνουν λόγο για απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, έλλειψη προσωπικού και ανταλλακτικών.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και οι δυσλειτουργίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο εγκαινίασε με τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς ο κ. Μητσοτάκης, τον περασμένο Οκτώβρη. Λίγες μέρες μετά, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα σε τούνελ και να εξέλθουν από καπάκι αποχέτευσης, λόγω βλάβης σε συρμό (14/12).  

Η τακτική της κυβέρνησης εντείνει το κλίμα ανησυχίας και οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες στην απαξίωση, τη στιγμή που τα κυκλοφοριακά προβλήματα εντείνονται καθημερινά. Η άμεση ενίσχυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς με το απαραίτητο προσωπικό και τις υλικοτεχνικές υποδομές, θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0