Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
17.2°C21.9°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.6°C21.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.0°C19.9°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.2°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 100%
Μαξίμου - Τέμπη / Καλύπτουν δια της σιωπής τον Καραμανλή μετά την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για τη λαθροχειρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου - Τέμπη / Καλύπτουν δια της σιωπής τον Καραμανλή μετά την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για τη λαθροχειρία

Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης στα Τέμπη
(MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στη γνωστή τακτική «περί ανέμων και υδάτων» με αρκετή δόση «εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη» και αναμονή για την «εν εξελίξει έρευνα» επιδόθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για τη λαθροχειρία του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο Π. Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αλλοίωση του νόμου (4632/2019) κατά τη μεταφορά του από το ενωσιακό δίκαιο στον εθνικό, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνησή επί θητείας του Κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη αξιολογεί όλα τα δεδομένα και όλες τις πτυχές κάθε υπόθεσης, πολλώ δε μάλλον μιας υπόθεσης η οποία είχε αυτήν την τραγική κατάληξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να μην πει κουβέντα για το γεγονός ότι κατά τη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο, κρίσιμων κοινοτικών Οδηγιών για τη σιδηροδρομική ασφάλεια ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών φρόντισε να καλύψει τα νώτα του. Η αλλοίωση Καραμανλή αφορά στην απαλοιφή στον ελληνικό νόμο της ευθύνης του κράτους -δηλαδή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών- να διασφαλίζει τη συνολική σιδηροδρομική ασφάλεια, με προτεραιότητα την πρόληψη των ατυχημάτων, όπως ορίζεται στο ενωσιακό Δίκαιο.

Μάλιστα, ο Κ. Αχ. Καραμανλής αντικατέστησε την αναφορά αυτή με νέα πρόβλεψη, που καθιστά τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ως συνολικά υπεύθυνη για την ασφάλεια, εκτοπίζοντας και μεταστρέφοντας το γράμμα και το πνεύμα της Οδηγίας.

Ο Π. Μαρινάκης παρά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «λάσπη στον ανεμιστήρα» προσθέτοντας ανερυθρίαστα ότι «κάθε φορά που λέγεται κάτι, καλό είναι να τεκμηριώνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω από πολιτικής πλευράς είναι ότι κανένας έως τώρα δεν έχει βρεθεί να αποδείξει με στοιχεία και όχι πετώντας «λάσπη στον ανεμιστήρα» ότι η κυβέρνηση είτε νομοθέτησε, είτε ενήργησε προσπαθώντας να κρύψει αδυναμίες, να συγκαλύψει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Κάθε φορά που λέγεται κάτι, καλό είναι να τεκμηριώνεται. Από εκεί και πέρα, το ξαναλέω, αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη ερευνά ένα τραγικό δυστύχημα, τα αίτια του, το τι συνέβη, ποιος έχει ευθύνη σε οποιονδήποτε βαθμό και αν είναι αυτός. Ολοκληρώνεται και μια διαδικασία στη Βουλή. Ας περιμένουμε συνολικά τα πορίσματα, ας περιμένουμε τις εξελίξεις και εδώ είμαστε να τα σχολιάσουμε όλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η τροποποίηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αποτέλεσε και ένα από τα βασικά διακυβεύματα της έρευνας των επιθεωρητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL