Live τώρα    
4°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
4 °C
-0.8°C5.8°C
1 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
3 °C
0.2°C4.6°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
1 °C
-1.0°C5.7°C
1 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
7 °C
5.5°C7.5°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
-1 °C
-1.5°C-1.5°C
0 BF 53%
Εξεταστική - «Λίστες Πέτσα» / Μπούκωσαν την Εξεταστική με 3.919 σελίδες έγγραφα στις 2 το πρωί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξεταστική - «Λίστες Πέτσα» / Μπούκωσαν την Εξεταστική με 3.919 σελίδες έγγραφα στις 2 το πρωί

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν χθες την αναβολή της κατάθεσης του προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της λίστας Πέτσα, καθώς στις 2 το πρωί έλαβαν ηλεκτρονικά έγγραφα 3.919 σελίδων και 4 USB τα οποία απέστειλε ο υφυπουργός Επικρατείας Γιάννης Οικονόμου. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε ότι περίπου 500 σελίδες είναι μόνο αυτές που αφορούν τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής Ιορδάνη Γιαμουρίδη, που κατέθεσε χθες.

«Κρίσιμα για την Επιτροπή έγγραφα, 500 σελίδες, παραδίδονται την τελευταία στιγμή, μόλις λίγες ώρες προτού αρχίσει η συνεδρίαση της Επιτροπής. Το τελευταίο θα μπορούσε σε μια ποινική διαδικασία, τις διατάξεις τις οποίες εφαρμόζουμε αναλόγως εδώ, να προκαλέσει ακυρότητα. Δεν είναι δυνατόν να εξετάζεις έναν μάρτυρα χωρίς να έχει τεθεί υπόψη σου, υπόψη τού εξετάζοντος η δικογραφία» προειδοποίησε ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης, ενώ ανάλογη στάση τήρησε και η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ.

Έγγραφο της Initiative Media

Το site της εφημερίδας Documento δημοσιοποίησε έγγραφο της Initiative Media με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2020 και υπογραφόμενο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχάλη Γκάλγκο που απευθύνεται στην Προεδρία της Κυβέρνησης και ενημερώνει ότι «έχουμε προβεί στη διαβίβαση όλων των εντολών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ορίζονται στη σύμβαση (εφεξής τα Μέσα), που μας γνωστοποιήσατε για εκτέλεση υπό την ιδιότητά μας ως αναδόχου της σύμβασης». Το συμπέρασμα είναι ότι η Προεδρία της Κυβέρνησης (κατά το site ο Στέλιος Πέτσας) προσδιόρισε τα ΜΜΕ που μπήκαν στη λίστα Πέτσα. «Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ανακάλυψης, αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία» υποστήριξαν με δήλωσή τους οι βουλευτές της Ν.Δ.

«Με αδιάψευστα τεκμήρια αποδείχθηκε ότι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απευθείας από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή από τους κυρίους Μητσοτάκη και Πέτσα» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και προσθέτουν: «Κατά μία σατανική σύμπτωση, οι αποκαλύψεις γίνονταν την ώρα που ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την πολιτική εξαιτίας του σκανδάλου με τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε καμία αντίστοιχη πολιτική ευαισθησία, αλλά, αντιθέτως, παρεμποδίζονται με κάθε τρόπο οι εργασίες της Εξεταστικής. Μία εβδομάδα μετά τα στοιχεία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την αλληλογραφία της εταιρείας και τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν έχουν δοθεί ακόμη. Η καθεστωτική Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη δίνει μόνη της την απάντηση γιατί κρύβει τον Στ. Πέτσα από την Επιτροπή και την αλήθεια από τον ελληνικό λαό».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL