Live τώρα    
1°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
1 °C
-0.2°C2.7°C
1 BF 93%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
2 °C
-0.4°C3.5°C
0 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
3 °C
2.0°C6.2°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
3 °C
2.7°C6.4°C
4 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
1 °C
-0.5°C0.9°C
4 BF 40%
Νάσος Ηλιόπουλος / Ο πανικός Μητσοτάκη για την εξεταστική φάνηκε στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος / Ο πανικός Μητσοτάκη για την εξεταστική φάνηκε στη Βουλή

Νάσος Ηλιόπουλος
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/intimenews

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο να συσταθεί η εξεταστική για τα πεπραγμένα του με τη λίστα Πέτσα –και αυτό φάνηκε χθες στη Βουλή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της κρατικής ραδιοφωνίας.

«Το αναθεωρημένο Σύνταγμα δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να προκαλέσει τη σύσταση εξεταστικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης –εφόσον συγκεντρώσει 120 ψήφους. Αυτή τη δυνατότητα αξιοποιεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους, καθώς το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης προτίθεται ναστηρίξει αυτή την πρόταση», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κάλεσε δε τη ΝΔ να αφήσει τις υπεκφυγές και να στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Και μετά τη συγκρότηση της εξεταστικής, δεν έχουμε κανένα θέμα να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σχετίζεται με τον πυρήνα της συζήτησης», διευκρίνισε.

«Ο πυρήνας της συζήτησης είναι η λίστα Πέτσα και συνολικότερα μια σειρά από εργαλεία, που επιστράτευσε η κυβέρνηση, τα οποία με αδιαφάνεια έδωσαν χρήματα σε μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ειδικά μετά τη δημοσίευση της λίστας Πέτσα «η οποία έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, φάνηκε ότι τα χρήματα δόθηκαν χωρίς κριτήρια», υπογράμμισε. «Είδαμειστοσελίδες και εφημερίδες με πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και κυκλοφορία σε σχέση με άλλες, να παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας για τη δημόσια υγεία, χρηματοδοτήθηκανπεριφερειακά μέσα που συστηματικά προέβαλαν υλικό ενάντια στο εμβόλιο ή στη χρήση μάσκας!».

Αναφερθείς στις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «στα ζητήματα που θα διερευνήσει η εξεταστική δεν έχουμε συμπεριλάβει γενικά και αόριστα τις δημοσκοπήσεις, αλλά το θέμα της OpinionPoll». «Πρόκειται για εταιρεία δημοσκοπήσεωντης οποίας ο ιδιοκτήτης φαίνεται να έχει πάρει –μέσω άλλης εταιρείας- απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση ύψους 270.000 ευρώ», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε δε ότι «η ΝΔ μπλόκαρε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, να συζητηθεί το θέμα της OpinionPoll στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Όσον αφορά την ακρίβεια στο ρεύμα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα για μια ακόμα φορά σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 235 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έχοντας την υψηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη». «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για αυτό», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος,«όπως χρειάζεται να δώσει απαντήσεις γιατί εν μέσω ενεργειακής κρίσης, το δημόσιο χάνει από τον έλεγχό του το βασικό ενεργειακό εργαλείο της χώρας, τη ΔΕΗ».

«Τις τελευταίες μέρες έχει φανεί ξεκάθαρα η χρεοκοπία των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για να αντιμετωπίσει –υποτίθεται- το κύμα ακρίβειας», τόνισε. «Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να υπάρξει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ αλλά και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ –αυτά είναι πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ απλά παρακολουθεί την ακρίβεια να λεηλατεί τα εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL