Δικομματικό καβγά "είδε" ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο σχόλιό του για την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που διεξήχθη χθες στη Βουλή. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο... "ευρωμονόδρομος" θα είναι παρών.
"Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς", δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας. Και πρόσθεσε: "Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά".
Ο επικεφαλής του ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν την ίδια στρατηγική αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση: "Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην Ε.Ε., στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, άκριτα να αποδέχεται τα 'Μνημόνια διαρκείας', να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της Ε.Ε. και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης".