Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C24.6°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.3°C23.7°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
23.2°C25.5°C
4 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C23.2°C
1 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C21.2°C
0 BF 60%
Επιστολές / Μια απάντηση στην Greenpeace
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολές / Μια απάντηση στην Greenpeace

Από την εταιρεία Laskaridis Shipping Company LTD λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή που ακολουθεί:

«Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο σας της 5ης Νοεμβρίου 2014 δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο άρθρο σας βασιζόμενο σε μια υβριστική 'ανακοίνωση' της 'περιβαλλοντικής οργάνωσης' Greenpeace περί της νομιμότητας της διεθνούς πελαγικής αλιείας. Οφείλατε, όμως, πριν άκριτα υιοθετήσετε τους συκοφαντικούς της ισχυρισμούς, να ελέγξετε την ορθότητα των ισχυρισμών τους.

Συγκεκριμένα παρακαλώ να λάβετε υπ' όψιν σας τα εξής:

'Πλοία - τέρατα', όπως τα αποκαλεί η Greenpeace, υπάρχουν άνω των 300 σήμερα και αλιεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τα συνδεόμενα με τις ιδικές μας αλιευτικές επιχειρήσεις είναι πλοία ολικού μήκους 105 μέτρων και ανήκουν στη μεσαία κατηγορία αλιευτικών πλοίων.

Ουδέποτε πλοίο ιδικών μας αλιευτικών συμφερόντων, ούτε και το M/T 'ODIN', έχει κατηγορηθεί για παράνομη αλιεία σε οποιοδήποτε αλιευτικό πεδίο του κόσμου μέχρι σήμερα. Περιττό να τονίσουμε ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον μας που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Greenpeace είναι ανυπόστατες και κατασκευασμένες.

Το Vanuatu είναι μικρή νησιωτική πολιτεία του Ειρηνικού και ιδρυτικό μέλος της διεθνούς συνθήκης ελέγχου πελαγικής αλιείας του Ειρηνικού Ωκεανού που αποτελείται από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Χιλή και πολλές άλλες, μιας και η περιοχή που καταλαμβάνει βρίσκεται στο μέσον του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το Vanuatu βρίσκεται επίσης στην πράσινη λίστα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε ό,τι αφορά την παράνομη αλιεία και η συμμόρφωσή του με τους αυστηρότατους Ευρωπαϊκούς Κανόνες είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Η δική μας εταιρεία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τoν Διεθνή Οργανισμό για την ίδρυση και, από το 2013, εφαρμογή της συνθήκης ελέγχου και διαχείρισης της πελαγικής αλιείας στον Ειρηνικό Ωκεανό και συνεργάζεται στενά τόσο με την κυβέρνηση του Vanuatu όσο και με τους Αυστραλούς συμβούλους της για την εφαρμογή και έλεγχο όλων των διαδικασιών εφαρμογής των αυστηρών κανονισμών της Διεθνούς αυτής συνθήκης.

Στοιχειώδης επαγγελματική σοβαρότητα θα είχε προφυλάξει και την Greenpeace και την εφημερίδα σας από τόσο προφανή παραπληροφόρηση.

Όσο για την προτροπή σας προ τον Κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να 'επιληφθεί του θέματος', παρακαλώ σημειώστε ότι οι Εθνικές Κυβερνήσεις ουδεμία πλέον αρμοδιότητα ελέγχου τέτοιων δραστηριοτήτων έχουν, τις οποίες χειρίζεται αποκλειστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εν λόγω θέμα προσπαθεί εις μάτην η Greenpeace να αναμοχλεύσει στην Ευρώπη εδώ και χρόνια με κανένα αποτέλεσμα. Και οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Εθνικές Κυβερνήσεις της έχουν απαντήσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και βεβαίως με πλήρη συνείδηση της προστασίας των παγκόσμιων αλιευτικών αποθεμάτων.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η Greenpeace, στην απέλπιδα προσπάθειά της να εκμαιεύσει χορηγίες, δεν ορρωδεί προ ουδεμίας παραπληροφόρησης και συκοφαντίας, πράγμα το οποίο την έχει οδηγήσει στην απώλεια του χαρακτηρισμού της ως Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης σε αρκετές μεγάλες χώρες. Έτσι και τώρα, αν δεν ανασκευάσει τις συκοφαντικές της κατηγορίες, θα βρεθεί υπόλογη ενώπιον της Ελληνικής (και όχι μόνο) δικαιοσύνης.

Γι' αυτό σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε άμεσα την προσήκουσα διάψευση όλων των συκοφαντικών κατηγοριών, που, θέλω να πιστεύω, άθελά σας αναπαραγάγατε.

Με εκτίμηση,

LASKARIDIS SHIPPING COMPANY LTD»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL