Όταν ο δήμαρχος Βόλου δηλώνει ότι καλά έκανε και χαστούκισε δημότη και μάλιστα ότι «τώρα θα το έκανα πιο άγρια», δεν προκαλεί έκπληξη η «ετυμηγορία» - ντελίριο που έβγαλε για το ποιος ευθύνεται για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
Ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη – πορτραίτο που έδωσε στον Alpha, εμφανίστηκε ως ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα των ευθυνών για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Με ύφος φωτεινού παντογνώστη απεφάνθη ότι «Είναι ένα ανθρώπινο λάθος». Στη συνέχεια έδειξε τον μοναδικό ένοχο για τον θάνατο των 57 ανθρώπων λέγοντας:
«Με μια χρυσή αλυσίδα, ένα ανοιχτό πουκάμισο και με τη γκόμενα στο γραφείο έπινε ουίσκια και πάτησε λάθος κουμπί και σκότωσε τον κοσμάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Για όλα τ’ άλλα ευθύνεται ο κρατικός μηχανισμός, το ελληνικό δημόσιο. Για όλα τ’ άλλα όχι, όμως, για το δυστύχημα».
Στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος έβγαλε λογίδριο για την πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας και συνέχισε με την «ετυμηγορία» - ντελίριο: «Δεν πιστεύω ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα καύσιμα. Ποιον να καλύψει η κυβέρνηση έναν λαθρέμπορα; Τι όφελος έχει η κυβέρνηση;». Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν έγινε μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.
Όσο για τον πλημμυροπαθή πολίτη που χαστούκισε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία με την κακοκαιρία Daniel, ο Αχιλλέας Μπέος, υποστήριξε ότι «Δεν έκανα λάθος όταν χαστούκισα τον δημότη. Τώρα θα το έκανα πιο άγρια».
Και συνέχισε λέγοντας για το χαστούκι: «Αυτό που έκανα έγινε για καλό».