Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.4°C20.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C19.5°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
3 BF 63%
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ - Social Media

Ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος φίλος του, που κατηγορούνται για την φρικιαστική πρώτη γυναικοκτονία του 2024 με θύμα την 41χρονη έγκυο.

Σε βάρος των δύο ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  διακοπή κύηση, ληστεία, παράνομης οπλοφορία και οπλοχρησία. Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών, ισχυριζόμενος πως η 41χρονη του έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο. Η αστυνομία έχει βρει ωστόσο σύμφωνα με το Mega, συγκεκριμένα στοιχεία, με τα οποία κατάφερε να «δέσει» την δράση του 39χρονου και του συνεργού του.

Ειδικότερα, ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι πήρε υπνωτικό χάπι και κοιμήθηκε, όμως  η αστυνομία έχει υλικό από κάμερες ασφαλείας που καταρρίπτει τον ισχυρισμό του, αφού πλάνα δείχνουν την  κοινή είσοδο στο διαμέρισμα και την έξοδο των δραστών με το μπαούλο, όπου βάσει των πληροφοριών είχαν βάλει την σορό της αδικοχαμένης γυναίκας. 

Παράλληλα από την έρευνα που έγινε μέσα στο σπίτι διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος καθάρισε το διαμέρισμα, πέταξε ρούχα και σεντόνια σε κάδους, με DNA της 40χρονης και άλλαξε ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού. 

Την ίδια στιγμή το «σκηνοθετημένο» μήνυμα προς τον ίδιο, ότι πήρε χρήματα από το συρτάρι και προς την μητέρα της, φέρεται να αποκαλύπτει την ληστεία που ήθελε να κάνει στο πατρικό της καθώς ήξερε ότι είχε λεφτά, αλλά και το πιθανό κίνητρο.

Τέλος, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι καταγγελίες από αδερφή και πρώην σύζυγο του φερόμενου γυναικοκτόνου για ξυλοδαρμούς και κακοποιητική συμπεριφορά, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την αποτυχία των Αρχών να προλάβουν την διάπραξη ενός εγκλήματος από πρόσωπο που επανειλημμένα είχε καταγγελθεί για βία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL