Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C19.6°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C18.9°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C17.0°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.4°C16.8°C
4 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.4°C14.9°C
0 BF 63%
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Διώκονται και οι δύο κατά συναυτουργία - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Διώκονται και οι δύο κατά συναυτουργία - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

ΕΛΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ
Φωτογραφία αρχείου - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κατά συναυτουργία διώκονται για την γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του που τον βοήθησε, όπως επιβεβαίωσε η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον τους περιλαμβάνει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, που στοιχειοθετήθηκαν μετά την έρευνα από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (Τμήματ Ασφαλείας Καλαμαριάς και Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης),  με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την Πρωτοχρονιά και στην περιοχή της Καλαμαριάς οι δύο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στο θύμα σε διαμέρισμα του 39χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου και τελικά εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8/1 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες επιπλέον αφαίρεσαν από το θύμα χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή ο σύντροφός της προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, ισχυριζόμενος πως η γυναίκα τού έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύντροφος νωρίτερα στα τηλεοπτικά παράθυρα άφηνε εννοηθεί ότι η αγνοούμενη είχε «περάσει» από το σπίτι και κατήγγειλε παραβίαση. Από την πρωτοχρονιά ο σύντροφός της 41χρονης προσπάθησε να διώξει τις υποψίες από πάνω του ισχυριζόμενος πως η 41χρονη του είχε αφήσει μήνυμα πριν εξαφανιστεί. Μάλιστα τόνιζε πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Alpha ο σύντροφος της 41χρονης φέρεται να είχε κακοποιητική συμπεριφορά, αφού η αδελφή του κατήγγειλε ότι έχει καταδικαστεί πέντε φορές για τον ξυλοδαρμό της, επειδή είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL