Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C23.1°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.0°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
23.2°C28.3°C
5 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
2 BF 88%
Λούτσα / Ψάχνουν στοιχεία στο κρησφύγετο - Τι αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λούτσα / Ψάχνουν στοιχεία στο κρησφύγετο - Τι αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος

ΛΟΥΤΣΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ

Ο εντοπισμός του κρησφύγετου στο οποίο φέρονται να παρέμεναν το τελευταίο διάστημα τα έξι θύματα της εκτέλεσης στη Λούτσα το απόγευμα της Δευτέρας, επιτρέπει πλέον στην ΕΛΑΣ να εξετάσει πλειάδα στοιχείων και να συνθέσει σταδιακά μία σαφή περιγραφή όσων έγιναν.

Τα θύματα φέρονται να είναι Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, από τους οποίους οι πέντε έφεραν γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι ελληνικές Αρχές περιμένουν απαντήσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Γαλλία, για την ακρίβεια και γνησιότητα αυτών των στοιχείων. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έκτος, αυτός που βρέθηκε νεκρός εκτός του Ι.Χ., δεν είχε μαζί του έγγραφα ή ταυτότητα.

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο στο οποίο αυτοί παρέμεναν απομονωμένοι στην περιοχή και σε ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αρτέμιδα σε κοντινή απόσταση (περίπου 5 λεπτά με Ι.Χ.) από το σημείο της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, αποκλειστικές πληροφορίες θέλουν 10 - 15 λεπτά πριν τη δολοφονία ,τα τρία από τα έξι μέλη της συμμορίας να δέχθηκαν κοινό μήνυμα στο κινητό τους στην τουρκική γλώσσα με το οποίο τους ειδοποιούσαν να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους, διότι τους είχαν εντοπίσει.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η εκτέλεση να συνδέεται με υπόθεση στη Γαλλία, όπου είχε εκτελεστεί άνδρας τουρκικής καταγωγής από αντίπαλη συμμορία.

Στην Τουρκία ωστόσο, η είδηση της εκτέλεσης έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγάλες εφημερίδες, με αναλυτικά σενάρια και ονόματα.

Όπως αναφέρει η ανταπόκριση της κρατικής τηλεόρασης από την γειτονική χώρα, οι νεκροί ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, γνωστής για τις ομάδες εκτελεστών με μοτοσυκλέτες στην Κωνσταντινούπολη, με τις οποίες κυριάρχησε στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος διαφεύγει τη σύλληψη και θεωρείται ότι κρύβεται στην Ιταλία, μετά την διάλυση της συμμορίας του από την τουρκική Αστυνομία, που συνέλαβε συνολικά 131 άτομα.

Ο γνωστότερος από τους νεκρούς της Λούτσας κατά την ίδια πηγή είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, στενός συνεργάτης του Μπογιούν όπως και τα άλλα θύματα, που κατονομάζονται ως Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Ο Μπουγιούκτουντς φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με συνεργό του και αφού αρχικά κατέφυγε σε δάσος της περιοχής Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του. Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τελικά τον συνεργό του σε συνοριακή διάβαση με την Γεωργία, ενώ εκτιμάται ότι ο ίδιος ο Μπουγιούκτουντς φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα

Με βάση τα συγκεκριμένα σενάρια, υπάρχουν και άλλες επιθέσεις κατά μελών της συμμορίας εκτός τουρκικών συνόρων, όπως στην Αμπχαζία, την Γεωργία και την Γαλλία. Στην τελευταία περίπτωση, ο ίδιος ο εκτελεστής έπεσε στη συνέχεια νεκρός σε άλλη ένοπλη συμπλοκή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL