Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Θήβας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19.15 και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ωστόσο δεν κινδυνεύει οικισμός. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2023
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.
Μήνυμα από το 112
Περίπου στις 20.30 οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους ενημερώνει για την πυρκαγιά και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 15, 2023
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δήμου #Προδρόμου #Βοιωτίας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
Νωρίτερα πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Αγίας Τριάδας στα Καλύβια Αττικής, η οποία, όμως, όριοθετηκε άμεσα από δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έσπευσαν στο σημείο.
Ειδικότερα επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγ. Τριάδος από το ύψος της οδού Ναυπακτίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αγ.Σοφιας.