Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.7°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.0°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.7°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.6°C
3 BF 46%
Protagon / Πουλάει τρέλα για τους fake αρθρογράφους - Η ομολογία για τις αποκαλύψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Protagon / Πουλάει τρέλα για τους fake αρθρογράφους - Η ομολογία για τις αποκαλύψεις

Να μην απαντήσει για τις ψεύτικες φωτογραφίες και να κρυφτεί υποκριτικά πίσω από τη «κοινή και αποδεκτή πρακτική» στη δημοσιογραφία σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιούνται ψευδώνυμα, επέλεξε το Protagon.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, μετά την αποκάλυψη του XYZ Contagion για πέντε fake αρθρογράφους στο Protagon, η γνωστή ιστοσελίδα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ίδια ιστοσελίδα παραδέχεται ότι η χρήση ψευδωνύμων στο «εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016» και χαρακτηρίζει «όψιμους “ερευνητές” του Διαδικτύου» το XYZ Contagion κατηγορώντας τους ότι επέλεξαν να προχωρήσουν στις εν λόγω αποκαλύψεις «μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι».

Υπενθυμίζεται ότι οι δήθεν αρθρογράφοι Δημήτρης Ευθυμάκης, Αλέκος Παπαναστασίου, Ανδρέας Στασινός, Πέτρος Καράς και Ματίνα Δελή έχουν στα προφίλ τους στο site φωτογραφίες οι οποίες έχουν ληφθεί από ιστοσελίδες που πωλούν φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η χθεσινή αρχική ανάρτηση του XYZ Contagion στο Facebook «τρεις αρθρογράφοι στο Protagon, (σ.σ. Ευθυμάκης, Παπαναστασίου, Στασινός) όλοι τους ιδιαιτέρως τοξικοί και δηλητηριώδεις απέναντι στην Αριστερά είναι FAKE. Ναι, μέχρι τώρα ξέραμε για fake ειδήσεις. Το Protagon ανεβαίνει πίστα με fake αρθρογράφους, αρθρογράφους-μαϊμού».

Σημειώνεται ότι αρχικά XYZ Contagion έκανε λόγο για τρεις αρθρογράφους ωστόσο στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και οι Πέτρος Καράς και Ματίνα Δελή.

Αναλυτικά η απάντηση του protagon.gr:

«Η χρήση ψευδωνύμων στη δημοσιογραφία είναι κοινή και αποδεκτή πρακτική, στην Ελλάδα και διεθνώς, και χρησιμεύει για να προστατεύονται οι αρθρογράφοι και οι πηγές τους. Άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι αληθοφανή και άλλοτε εμφανώς κατασκευασμένα, και άλλοτε τα ψευδώνυμα είναι ατομικά, και χρησιμοποιούνται από ένα πρόσωπο, και άλλοτε ομαδικά, και χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τα ψευδώνυμα κείμενα, όπως και για το υπόλοιπο site, την έχουν ο εκδότης και διευθυντής του.

Η χρήση ψευδωνύμων στο Protagon.gr εφαρμόζεται τουλάχιστον από το 2016. Είναι αξιοσημείωτο πως κάποιοι όψιμοι “ερευνητές” του Διαδικτύου (ψευδώνυμοι οι ίδιοι!) το ανακάλυψαν τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ίσως επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζουν οι αρθρογράφοι. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι άσκηση πολιτικής. Το Protagon.gr, από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ασκεί δημοσιογραφία».

Η ανταπάντηση του XYZ Contagion

Από την πλευρά του το XYZ Contagion που αποκάλυψε τους fake αρθρογράφους, χαρακτηρίζει την απάντηση του Protagon ομολογία ενοχής. «Το πήρατε είδηση ότι σβήνουν τα εικονίδια με τα ΜΚΔ των φαντασμάτων και τα αντικαθιστούν με το μέηλ [email protected]; Το λες και ομολογία ενοχής, αυτό» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανταπάντηση του XYZ Contagion:

«Ωωωω, το ανυπόληπτο σάιτ εξαπάτησης και μη τήρησης κανόνων δεοντολογίας Protagon (μας) απάντησε! Και τι είπε; Εγινε ακόμα πιο ανυπόληπτο. Αφού κατηγόρησε εμάς που ανακαλύψαμε την απάτη τους ως "ψευδώνυμους" (σώπα ρε Γιαννακίδη) είπε λέει μιλάει ότι αυτοί θα συνεχίσουν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ πολιτική (όπως εμείς ξερωγώ) και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Ε, ρε μεγαλεία για την πάρτη μας, που μας καταδέχτηκε να μας απαντήσει (και να μας καθυβρίσει) ολόκληρο Proctagon!
Κλικ στο αντίγραφο (δεν χαρίζουμε κλικ σε κατά συρροή εξαπατητές). Ετσουξε, έτσι, καμάρια της Milli Vanilli "δημοσιογραφίας";
http://web.archive.org/.../to-protagon-kai-oi...

Εμείς θα επαναλάβουμε την δημοσίευση των πορτρέτων των ΠΕΝΤΕ fake "αρθρογράφων" και τις πραγματικές πηγές των "πορτρέτων" τους, έτσι για να τις βλέπει το Protagon Και να καμαρώνει για την ποιότητα της "δημοσιογραφίας" τους.

ΥΓ: Το πήρατε είδηση ότι σβήνουν τα εικονίδια με τα ΜΚΔ των φαντασμάτων και τα αντικαθιστούν με το μέηλ [email protected];
Το λες και ομολογία ενοχής, αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL