Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.2°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
19.0°C23.2°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C24.3°C
1 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για Κω / Συγκλονίζει ο θάνατος της 63χρονης - Ανάγκη για νέο ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για Κω / Συγκλονίζει ο θάνατος της 63χρονης - Ανάγκη για νέο ΕΣΥ

Σήμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Την ανάγκη για νέο ΕΣΥ το οποίο θα «ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και τους φόρους που πληρώνουν» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά το τραγικό περιστατικό στην Κω όπου 63χρονη έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο πάνω σε καρότσα αγροτικού, λόγω έλλειψης εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανθρώπου στην Κω σε καρότσα φορτηγού επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μας συγκλονίζει όλους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στους φόρους που πληρώνουν, κόντρα στη «διαρκή συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας προς όφελος του κέρδους ιδιωτικών συμφερόντων».

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι «η καθολική, δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε ένα ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή ζωή και κοινωνική προστασία, μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την πολιτική δύναμη που πιστεύει σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ».

Υπενθυμίζεται ότι για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στην Κω προειδοποιούσαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τουλάχιστον 15 νησιά βρίσκονται στην ίδια μοίρα με την Κω.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανθρώπου στην Κω σε καρότσα φορτηγού επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μας συγκλονίζει όλους.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και τους φόρους που πληρώνουν, και όχι διαρκή συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας προς όφελος του κέρδους ιδιωτικών συμφερόντων.

Η καθολική, δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε ένα ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή ζωή και κοινωνική προστασία, μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την πολιτική δύναμη που πιστεύει σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL