Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ / Σήμα κινδύνου για όλα τα νησιά – Ποια έχουν μόνο ένα ασθενοφόρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ / Σήμα κινδύνου για όλα τα νησιά – Ποια έχουν μόνο ένα ασθενοφόρο

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο 63χρονης γυναίκας στην Κω, η οποία έχασε τη ζωή της μέσα στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο επιστρατεύτηκε για τη μεταφορά της ελλείψει ασθενοφόρου.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νησιά, επισημαίνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα λεγόμενα μικρά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Νάξος.

Ο Γ. Μαθιόπουλος εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι στα νησιά που υπάρχει ένα ασθενοφόρο, αυτό δεν βρίσκεται σε λειτουργία σε 24ωρη βάρδια όλες τις ημέρες του χρόνου καθώς χρειάζονται έντεκα διασώστες.

«Στα περισσότερα νησιά ενισχύουμε με διασώστες από την ηπειρωτική χώρα το καλοκαίρι για να βγαίνει ένα ασθενοφόρο το 24ωρο καθώς υπάρχει πρόβλημα με διασώστες. Ένα ασθενοφόρο χρειάζεται 11 διασώστες για να λειτουργήσει όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, επεσήμανε ακόμα ότι οι προκηρύξεις θέσεων διασωστών ορισμένου χρόνου δεν αποδίδουν ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων καθώς οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και τα έξοδα διαβίωσης στα νησιά – και ειδικά τα ενοίκια- είναι στα ύψη. Παράλληλα ανέφερε ότι όταν γίνεται δωρέα ενός ασθενοφόρου σε μια περιοχή αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία καθώς απαιτείται η πρόσληψη εκπαιδευμένων διασωστών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL