Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Κως / Πέθανε σε καρότσα αγροτικού κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κως / Πέθανε σε καρότσα αγροτικού κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Κως νοσοκομείο

Μια τραγωδία, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, σημειώθηκε στην Κω στην Κυριακή. Μια 63χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα αγροτικού, που την μετέφερε στο νοσοκομείο, καθώς σε ολόκληρο αυτό το τουριστικό νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έτυχε τότε να βρίσκεται σε άλλον ασθενή.

Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία, έφερε στο φως το τοπικό ενημερωτικό σάιτ kosnews24.gr, σημειώνοντας ότι η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Περιπολικό της αστυνομίας, προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο, ενώ οδοντίατρος-ορθοδοντικός προσπάθησε να τις παράσχει τις πρώτες βοήθειες πάνω στην καρότσα του αγροτικού, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. 

«Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού» έγραψε στον λογαριασμό του στα social media ο ορθοδοντικός Γιάννης Μαυρόστομος. «Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος ειναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από 15 ημέρες ο εκπρόσωπος  της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής είχε καταγγείλει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου: «Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Έτσι, όπως αναφέρει το ertnews.gr, στο προαύλιο του ΚΥ στο  Πλατάνι της Κω παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά δύο ασθενοφόρα προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να κινηθούν.

«Επτά μόνιμοι διασώστες και τρείς συμβασιούχοι καλύπτουν οριακά τις βάρδιες του ενός ασθενοφόρου και τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου» δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι εργαζόμενοι προειδοποιώντας για «κινδύνους να χαθούν ζωές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL