Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Μύκονος / Προς «λουκέτο» και το Nammos
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Προς «λουκέτο» και το Nammos

Μύκονος
EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Την αναστολή της άδειας λειτουργίας του Nammos στη Μύκονο ζήτησε χθες από τον Δήμο Μυκόνου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το kathimerini.gr. Είχε προηγήθηκε η απορριπτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σχετικά με την αίτηση αναστολής κατεδάφισης της ίδια επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το αίτημα του ΥΠΠΕΝ προς τον Δήμο Μυκόνου, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», αφορά στο σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται υπό την επιχείρηση Nammos στην παραλία Ψαρού.

Το εν λόγω αίτημα αφορά σε καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και όχι μόνον όσα σχετίζονται με τις αυθαίρετες κατασκευές. Επιπλέον, με το έγγραφο ο Δήμος Μυκόνου καλείται το αργότερο έως σήμερα να συγκαλέσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να προχωρήσει στην αναστολή όλων των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος «είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο απευθύνεται όχι μόνο στον δήμο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, αφού όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του Principote υπήρχαν «διπλές άδειες», δηλαδή γνωστοποιήσεις λειτουργίας σε δύο διαφορετικά όργανα ασύνδετα μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση του κέντρου διασκέδασης μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής που έχουν ήδη καταθέσει.

Η κατεδάφιση αφορά σε δύο κτίρια 520 τ.μ. και 40 τ.μ και η απόφαση ήρθε έπειτα από ασυνήθιστα μακρά καθυστέρηση δύο εβδομάδων. Σημειώνεται ότι συνήθως τα δικαστήρια για ανάλογες υποθέσεις αποφαίνονται εντός 2-3 ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL