Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C25.9°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C26.4°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
23.0°C25.4°C
3 BF 36%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
5 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
25.7°C25.7°C
1 BF 36%
Εκλογές 2023 / Δείτε μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές 2023 / Δείτε μέχρι πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε

Εκλογές
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών 2023, καθώς πλέον μας χωρίζει μόνο λίγο παραπάνω από μια βδομάδα από την κάλπη. 

Ως προς τη διαδικασία, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τις κατευθυντήριες για το πού και πώς ψηφίζουν οι πολίτες σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Όπως κάθε φορά, οι εκλογείς προσέρχονται και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Μπαίνουν ένας- ένας στο παραβάν, ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους.

Η αναγνώριση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. 

Στους πίνακες που ακολουθούν παρακάτω, εμφανίζονται οι σταυροί προτίμησης που βάζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι σε κάθε εκλογική περιφέρεια:

Πού ψηφίζω

Για να μάθετε το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσετε, πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, πατώντας εδώ

Μπαίνοντας, συμπληρώνετε τα στοιχεία που ζητούντα, το επώνυμό σας και τα δύο πρώτα γράμματα από το όνομά σας, το όνομα του πατέρα και το όνομα της μητέρας σας, καθώς και το έτος γέννησης και σας βγάζει τα αποτελέσματα σχετικά με το εκλογικό κέντρο στο οποίο καλείστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL