Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.4°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.6°C24.2°C
4 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.9°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
6 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.8°C23.0°C
2 BF 36%
Μύκονος / Αστυνομικός ενημέρωνε εργολάβους αυθαιρέτων για το πότε θα τους κάνουν έλεγχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Αστυνομικός ενημέρωνε εργολάβους αυθαιρέτων για το πότε θα τους κάνουν έλεγχο

Μύκονος
(ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI)

Χρυσές «δουλειές» στη Μύκονο με φόντο τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο διάσημο νησί των Κυκλάδων, προκύπτουν από την έρευνα - ότι είχε ανοίξει αρχιφύλακας που ελέγχεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες με εργολάβο, αλλά και με συναδέλφους του.

Κατά την ίδια πηγή όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός επιχείρησε να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή. Όμως όταν εντοπίστηκε το σημείο όπου γίνονταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες η αστυνομικός διαπίστωσε ότι περιέργως τόσο οι εργάτες όσο και ο εργολάβος είχαν εγκαταλείψει το σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους επιδώσει το έγγραφο.

Κατά τον έλεγχο των αρχών στο κινητό του εργολάβου, εντοπίστηκε συνομιλία με αστυνομικό, όχι όμως με τον αρμόδιο για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που βρίσκεται χρόνια στο νησί ως αποσπασμένος.

Στις συνομιλίες που βρήκε το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο εργολάβος φέρεται ρωτά τον αστυνομικό αν επίκειται έλεγχος ώστε να ξεκινήσει ή όχι εργασίες.

Το ρεπορτάζ καταγράφει μηνύματα όπως «να πάω για δουλειά;» ή όχι. Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο εν συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL